Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:44
Τοπικά

Σε «εφεδρεία» η Πορταριά για hotspot – Αμετανόητοι οι ΣΥΡΙΖΑιοι






Αμετανόητη εμφανίζεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και παρά τις δίκαιες και εύλογες αντιδράσεις που είχαν προκληθεί, συνεχίζει να περιλαμβάνει στους σχεδιασμούς της τη δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στην Πορταριά, σε πείσμα κάθε λογικής!

Σύμφωνα με το χθεσινό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» σε έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Στρατού που αποτυπώνουν αναλυτικά σε ποιες περιοχές ετοιμάζονται να ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες νέοι καταυλισμοί (40 τον αριθμό) για τη φιλοξενία προσφύγων περιλαμβάνεται και η Πορταριά. Βέβαια η Πορταριά μαζί με άλλες δέκα περιοχές περιλαμβάνεται στην τελευταία κατηγορία των εφεδρειών.

Υπενθυμίζεται πάντως πως στο Βόλο ήδη λειτουργεί ένας καταυλισμός στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.

Ξενοδόχοι Μαγνησίας: Εφιαλτικά Σενάρια τα περί hot spot στην Πορταριά

Σαν «κακόγουστο» αστείο ακούγεται έστω και η σκέψη να χρησιμοποιηθεί ακίνητο σαν «εφεδρεία» για τη δημιουργία hot spot στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό Πορταριά. Μόνο μια λάθος διατύπωση θα μπορούσαμε να συγχωρήσουμε. Είναι αδιανόητο, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, η λειτουργία hot spot σε τουριστικό προορισμό. Ήδη η ζημιά που έχει υποστεί ο ξενοδοχειακός κλάδος από το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα είναι ανεπανόρθωτη. Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλέγμα εκείνων των προορισμών, οι οποίοι λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος, δεν βρίσκεται στην άμεση προτίμηση των τουριστών. Μετά τον καταιγισμό των φόρων και την επιβολή «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» το μόνο το οποίο μας απομένει είναι να παραδώσουμε τα ξενοδοχεία μας στους μετανάστες – επενδυτές. Καλούμε για άλλη μια φορά τους κυβερνητικούς βουλευτές να αντιδράσουν.