Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 12:08
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε Εφέτη Ανακριτή η υπόθεση «Κορυδαλλός-mafia»- Σοκάρουν οι απειλές του αρχηγού σε γνωστό δικηγόρο






Σε μία προσπάθεια να αποτραπούν αξιόποινες πράξεις, όπως αυτές που σημειώθηκαν εντός του καταστήματος Κορυδαλλού από την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», προχωρά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού ωστόσο έχουν σημειωθεί σειρά εγκληματικών περιστατικών.

Η Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, με εγκύκλιο της προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας, ζητά οι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές.

Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή υπάρχει διακοπή άνω των 10 ημερών, οι κρατούμενοι θα πρέπει να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται. Η εγκύκλιος έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για ύπαρξη αλβανικής μαφίας στις φυλακές, παρά το γεγονός ότι τα σημάδια -ιδίως στις φυλακές Κορυδαλλού- υπήρχαν από καιρό.

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού

Όπως σημειώνει και η ίδια η Εισαγγελέας στην εγκύκλιό της, η ύπαρξη εκατοντάδων εγκλείστων έχει ως αποτέλεσμα «να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Στο μεταξύ, η Ξένη Δημητρίου προχώρησε και στη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να οριστεί εφέτης ανακριτής λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου θα ζητήσει τον ορισμό και για αυτή την υπόθεση, του ειδικού εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, λόγω των ευρημάτων της έρευνας που δείχνουν διασύνδεση των εμπλεκομένων στη μαφία του Κορυδαλλού και με τρομοκρατικές δράσεις.

Ο δικαστικός λειτουργός αναμένεται να ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες φαίνεται να εμπλέκονται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:

  • Την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου,
  • Τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,
  • Τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές,
  • Τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης μέσα στις φυλακές (ερευνάται η αιτία θανάτου λόγω δηλητηρίασης) καθώς και
  • Την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.

Στο ίδιο πακέτο ερευνών θα περιληφθεί και η υπόθεση εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ δεν αποκλείεται να διερευνηθεί και ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.

Οι διάλογοι

Στο στόχαστρο της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού μπήκε και γνωστός δικηγόρος τον οποίο τα μέλη της σπείρας απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν για να του πάρουν 3.000 ευρώ. Δεν δίσταζαν μάλιστα να απειλούν όχι μόνο τη δική του ζωή αλλά και της οικογένειάς του. Χαρακτηριστικό είναι το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Κ…. ένας από τους ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου με το γραφείο του γνωστού δικηγόρου.

Το τηλεφώνημα γίνεται στις 8 Φεβρουαρίου και ο Κ. αφού ζητά να μιλήσει με το δικηγόρο λέει στη γυναίκα που είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

«Να του στείλεις το μήνυμα, ότι θα του γ@@@@σω τα αγ@@@@. Είμαι ο Κ. Λ και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι, να του πεις»

Η γυναίκα δείχνει να μην πιστεύει αυτά που ακούει κι ο Κ , όπως της συστήνεται, επαναλαμβάνει: «Αυτό που άκουσες. Είμαι ο Κ. παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γ@@@@ σω τα α@@@@τα…Πάρτον και πες του. Θα σε σφάξω σαν κότα, π@@@α».

Όταν η γυναίκα του λέει πως δεν του έστειλε καμία αστυνομία ο δικηγόρος, εκείνος απαντά: «Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καρ@@@@ηδες. Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και π@@@@δες».

Σε άλλο τηλεφώνημα ο 33χρονος μιλά με έναν από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μπάκο, εξαγριωμένος επειδή τον μαχαίρωσε όχι μέσα στο κελί, όπως προφανώς τον είχε διατάξει.

«Σου είπα 100 φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο του» του είπε για να εισπράξει την απάντηση: «Δεν γινόταν. Πως να το έκανα μέσα στο κελί που με κοίταζε αυτός… Περίμενα να γυρίσει ο γα@@@@νος… και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα, μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως δίνουν οι αρχές στη συνομιλία που είχε ο Κ. με δικηγόρο, το όνομα του οποίου, καταγράφεται σε μία από τις δικογραφίες που βαρύνουν τα μέλη του κυκλώματος. Σ’ αυτή, αναζητεί τρόπους να στείλει στην Αλβανία, τα πτώματα του Μπάκου και του δεύτερου Αλβανού που ο θάνατος του παρουσιάστηκε ως δολοφονία

Κ : Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

Δικηγόρος: Θα κοιτάξω

Κ: Κι εγώ θα κοιτάξω. Μίλα όμως και με τον άλλο δικηγόρο μήπως μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία. Είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην ….ξέρεις εσύ.

Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’αυτό.

Πηγή: dikastiko.gr