Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:22
Τοπικά

Σε Βόλο και Βελεστίνο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών το διήμερο 22-23 Μαΐου






Τον Βόλο και το Βελεστίνο θα επισκεφθεί το διήμερο 22 και 23 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Βελεστίνο με αφορμή τα 40 χρόνια δράσης του Συλλόγου Περιβολιωτών.

Επίσης, ο κ. Ιερώνυμος θα μιλήσει στην πανθεσσαλική ιερατική σύναξη, την οποία διοργανώνει η Μητρόπολη Δημητριάδος, για πρώτη φορά, οπότε θα συζητηθούν κοινά θέματα για όλες τις Μητροπόλεις, τους Επισκόπους και τους κληρικούς της Θεσσαλίας.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Μητρόπολη Δημητριάδος και η «Μαγνήτων κιβωτού», η Αρχιερατική Περιφέρεια Βελεστίνου, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και ο Σύλλογος Περιβολιωτών.

Η υποδοχή της εικόνας θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου και το ίδιο απόγευμα, στο προαύλιο του ναού, θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι, με ψητά, προσφορά του Συλλόγου κτηνοτρόφων Βελεστίνου, στους παριστάμενους.

Τέλος, τη Δευτέρα 23 Μαΐου, ο κ. Ιερώνυμος θα παραστεί και θα μιλήσει στην πανθεσσαλική σύναξη κληρικών, στο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα.