Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 23:45
ΒόλοςΤοπικά

Σε βαθιά κρίση οι «δώδεκα» – Τους «τρέλανε» ο Μπέος! – Ψάχνουν για έναν «νταβατζή» να τους προστατεύσει;






Τελικά η κακοδαιμονία του, μονίμως τελούντος σε κρίση μεγαλομανίας, ου μην αλλά και πολιτικής υστερίας, αυτοαποκαλούμενου «δημοκρατικού τόξου» σε αυτή την πόλη, δεν είναι η παρουσία του Αχιλλέα Μπέου, που τους έχει «ξεγυμνώσει» και παρουσιάσει ενώπιον των πολιτών όπως είναι, αλλά η ίδια η αδυναμία, έως και ανικανότητα, των ποκιλώνυμων στελεχών του ακόμη και να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα. Κορυφαίο παράδειγμα τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες , ενώ (και) η περιοχή μας ζει υπό το άγχος και τις εύλογες παρενέργειες που μια σφοδρή κακοκαιρία, όπως η περίφημη «Σοφία» προκαλεί.

Την ώρα, λοιπόν, αυτή, που η Δημοτική Αρχή, με πρωτεργάτη τον Αχιλλέα Μπέο και τους συνεργάτες του έδιναν την μάχη με τοn χιονιά, μορφές του «δημοκρατικού» και «προοδευτικού» χώρου, όπως ο Πουλάκης, ο Γαργάλας, ο μικρός Ιάσων και η παρεούλα του, η Νατάσσα μέχρι και….ο Κλημόπουλος (!) εξέδιδαν ανακοινώσεις και καταγγελίες, με τις οποίες κατήγγειλαν «συντρόφους», όπως ο υπουργός και η υφυπουργός Εσωτερικών και ο γραμματέας της Αποκεντρωμένη Διοίκησης, γιατί ενώ τους το ζήτησαν (!) δεν καθαιρούν από… Δήμαρχο τον Αχ. Μπέο!

Πραγματικά αν κάποιος έχει την ψυχική αντοχή (ή πολύ βαθιά αίσθηση του χιούμορ) και τολμήσει να διαβάσει το ατέλειωτο χαρτομάνι με τα φληναφήματα, τις κοινοτυπίες, τα ψέματα και τις λοιπές αρλούμπες, που οι αυτοχαρακτηριζόμενοι εγγυητές της δημοκρατικής νομιμότητας και ομαλότητας, χωρίς αίσθηση αυτού που αποκαλούμε βάναυση προσβολή της κοινής λογικής, επικαλούνται θα διαπιστώσει ότι επί της ουσίας αυτό ζητούν:

Δηλαδή έναν «νταβατζή» που παρεμβαίνοντας σε ένα κυρίαρχο, με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό εκλεγμένο, όργανο, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, θα «επιβάλλει» ένα παράλληλο σύστημα εξουσίας, που θα τους δίνει τα κλειδιά του Δήμου! Γιατί; Γιατί είναι πιο δημοκρατικοί, πιο ικανοί, πιο έξυπνοι, πιο όμορφοι, ανάλογα με την «πετριά» που έχει φάει ο καθένας και η κάθε μία από αυτούς…

Ετσι λοιπόν  είδαμε τον Γαργάλα, που τον πέταξαν κακήν κακώς από τον ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνει ότι θα επιστρέψει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, απ όπου μαζί με τους άλλους έντεκα «πικραμένους» απέχουν από τριμήνου (προς πίκρα και απογοήτευση της πλειοψηφίας) προφανώς για να εκδικηθεί τον μικρό Ιάσονα, που σε συμπαιγνία με την Φωτεινή τον ξεφτίλισαν στην διαδικασία επιλογής αρχηγού, και να τους υποχρεώσει να αντιμετωπίσουν και πάλι τον εφιάλτη τους, τον Δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο

Κουτοπόνηρος ο Κωστάκης, ωστόσο, «έντυσε» την…κωλοτούμπα, με μια επίθεση κατά της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αποκεντρωμένης, γιατί δήθεν ανέχονται τον Αχ. Μπέο, που τους υβρίζει, τους προπηλακίζει (ευτυχώς δεν ισχυρίστηκε ότι τους ανασκολοπίζει κιόλας) αγνοούν τις εκκλήσεις, παρακλήσεις, ικεσίες του ίδιου και των λοιπών «αγωνιστών» και τον αφήνουν στην θέση του! Μάλιστα προχώρησε και λίγο παραπάνω και «έμπλεξε» και τον Πουλάκη, μη αφήνοντας περιθώρια να αμφιβάλλουμε ποιον θεωρεί υπεύθυνο για την ταπείνωση που υπέστη στην περίφημη μάζωξη του ΤΕΕ (τριάντα ατόμων!)

Στον προφανή παραλογισμό αντέδρασε η υφ. Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που με ανακοίνωσή της, αφού είχε την αποκοτιά να του συστήσει «γνώση και μέτρο. Προϋπόθεση γι’ αυτά, είναι η αυτογνωσία και ανάληψη ευθύνης…», του υπέδειξε το αυτονόητο: Αν ο Μπέος σου κάνει αυτά που ισχυρίζεσαι, πήγαινε στα Δικαστήρια. Εμείς τι να σου κάνουμε; ήταν το ρεζουμέ της απάντησης και ακολούθησε ο κακός χαμός!

Πρώτος «τσίμπησε» ο Πουλάκης ( που μέσα στο χιονιά, όσο να είναι υποφέρει περισσότερο)… που φρόντισε «να «αδειάσει» με τρόπο τουλάχιστον χονδροειδή την Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αναφορά του στυλ «τι απαντά αυτή; Δεν έχει καμιά αρμοδιότητα και σχέση». Και μην φαντασθείτε ότι το έκανε για να υπερασπιστεί τα τοπικά συντρόφια. Όχι. Για να μην φανεί ότι έχουν δίκιο όσοι «σύντροφοι» διαδίδουν πως «από τον καιρό που πήγε ο Σκουρλέτης στο υπουργείο, ο καφετζής του υπουργείου έχει μεγαλύτερη επιρροή από τον Πουλάκη» το έκανε…

Και μετά ήρθαν και τα «αποστασιοποιημένα» (Ιάσονας κλπ) που άρχισαν να κλαίνε και να οδύρονται για τα δεινά που τους επιφύλαξε ο Μπέος και δεν βρίσκεται κάποιος να τους προστατέψει… αυτοί μάλιστα, επειδή είναι και εκ φύσεως…προχωρημένοι, προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω: Απειλούν να πάνε στα δικαστήρια, όχι τον Μπέο, αλλά τον…Ντίτορα! Τον «σύντροφο»!!!

Μέχρι την Νατάσσα Οικονόμου επανέφεραν στο προσκήνιο, που είχε τεθεί οικειοθελώς σε…αγρανάπαυση, να αρχίσει και πάλι τα γνωστά τσιρίγματά της. Αν κρίνουμε δε από την γραφή της ανακοίνωσης που εξέδωσε, δεν πρέπει καλά – καλά να είχε ξεπλύνει τα χέρια της από την παρασκευή κουραμπιέδων και μελομακάρονων, στην οποία και διακρίνεται… τέτοια πρεμούρα…

Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά «έσκασαν μύτη» και τα «Καλουτάκια» της Αυτοδιοίκησης, Μαργαρίτης Πατσιαντάς και Κλημόπουλος, προκαλώντας… πονόκοιλο, πιο αφόρητο και από αυτόν της σπαστικής κολίτιδας. Τουλάχιστον αυτοί από το γέλιο…

Αυτή είναι, λοιπόν, η εικόνα του «δημοκρατικού μετώπου» στην πόλη. Και – επειδή ο Μήδης το έκανε μόδα – παραθέτουμε ένα status από χρήστη του facebook, που λέει όλη την αλήθεια:

«Δεν κουράζομαι να γράφω για τον «λαϊκιστή», σύμφωνα με τα απόβλητα σκουπίδια του μετώπου λογικής, δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο.
Από χτες και σήμερα όλη τη μέρα αλατιέρες και εκχιονιστικά κρατούν άλλοτε δύσκολα και άλλοτε εύκολα το οδικό δίκτυο της πόλης του Βόλου.
Εκτίμηση μου είναι πλέον ότι τον Μάιο θα κάνει έναν υγιεινό περίπατο της τάξεως του 60% και οι Έλληνες που δεν γνωρίζουν και δεν ζουν στον Βόλο θα απορούν πως ο Βόλος δεν έβγαλε έναν κλώνο του Γιωργάκη του Παπαντρέα, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριακούλη του αντιλαϊκιστή.
Θα απορούν γιατί δεν εκλέξαμε ένα πολυπολιτισμικό σκουπίδι…»