Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:48
Τοπικά

Σε αναζήτηση οικοπέδου για νέο δικαστικό μέγαρο στο Βόλο το Υπουργείο






Δελτίο Τύπου για την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου, Λάζαρος Γαϊτάνης, είχε την περασμένη Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιος Σάρλης, εκδόθηκε από το υπουργείο, στο οποίο «επιβεβαιώνεται η βούληση… τα Δικαστήρια του Βόλου να στεγαστούν σε νέο κτίριο».

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιβεβαίωση της πολιτικής βούλησης της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να τεθεί ως προτεραιότητα η εκπλήρωση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων προκειμένου τα Δικαστήρια του Βόλου να στεγαστούν σε νέο κτίριο, που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας τους.

Στη συνάντηση ρητά διαπιστώθηκε από τον κ. Γ.Γ. ότι ο Βόλος, ήδη ενόψει της παλαιότητας του δικαστικού μεγάρου από το οποίο εξυπηρετείται σήμερα η πόλη, αλλά και ενόψει του μεγέθους και της σημαντικότητας της πόλης, δικαιούται να προσδοκά ευμενή αντιμετώπιση στα σχετικά αιτήματα που διατυπώνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Μεταξύ του Γ.Γ. και του Συλλόγου συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί άμεσα η άτυπη Επιτροπή, που θα εργαστεί για τη διεκπεραίωση όλων των αναγκαίων λεπτομερειών με βάση συγκεκριμένο πλάνο εργασίας.

Μετά από ενημέρωση ότι εκ μέρους του Υπουργείου έχει ήδη προγραμματιστεί η επαναλειτουργία της Στέγης Ανηλίκων Βόλου, ως πρώτο βήμα, ενδεικτικό των διαθέσεων θετικής ανταπόκρισης στο ζήτημα, συμφωνήθηκε να είναι η εκπλήρωση των αναγκαίων διαδικαστικά και πραγματικά όρων για την αναζήτηση και παραχώρηση κατάλληλου δημόσιου ή δημοτικού οικοπέδου επί του οποίου θα ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο.