Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 16:17
Θεσσαλία

“Σεσημασμένος” και μπλεγμένος με τη νύχτα ο 38χρονος Λαρισαίος που συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική






Τη θεωρία που εδώ και χρόνια είχε διατυπωθεί για την εγχώρια τρομοκρατία, ότι δηλαδή έχει ρίζες χρηματοδότησης αλλά και άμεσους δεσμούς με το κοινό έγκλημα, ενισχύουν οι πρόσφατες συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με τις κατηγορίες της χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δεύτερη σύλληψη στη Λάρισα την περασμένη Παρασκευή ενός 38χρονου, δίνει επιπρόσθετα επιχειρήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο 38χρονος φέρεται να “έστελνε” χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Κωνσταντίνος Γιαγζτόγλου, που συνελήφθη πρόσφατα για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου.

Ο Λαρισαίος δεν είχε καμία σχέση με τρομοκρατία. Είχε όμως απασχολήσει τις αρχές αρκετές φορές, κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ φέρεται να ήταν καλά δικτυωμένος στα “γρανάζια” της νυχτερινής Λάρισας.

Φέρεται όμως να είχε σχέση με τον άλλο Λαρισαίο που συνελήφθη πρόσφατα, έναν 36χρονο εργάτη σε πασίγνωστη μεγάλη επιχείρηση στην εθνική οδό Λάρισας – Αθηνών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το παράδοξο όμως είναι πως ο 36χρονος, παρά τις σχέσεις του με τον 38χρονο που μάλλον οδήγησαν και στη σύλληψη του τελευταίου, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Είναι η πρώτη φορά στα Ελληνικά χρονικά, που διωκτικές και ανακριτικές αρχές σε συνεργασία με την Αρχή για το «ξέπλυμα» ερευνούν σε βάθος τη διαδρομή του χρήματος σε μια υπόθεση τρομοκρατίας.

Το κουβάρι πάντως τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται γι’ αυτή τη δαιδαλώδη ιστορία…

 

 

Πηγή: onlarissa.gr