Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 13:21
Τοπικά

Σαρωτικοί έλεγχοι Εφορίας – ΙΚΑ στο Βόλο






Σαρωτικοί έλεγχοι κλιμακίων της εφορίας και του ΙΚΑ αναμένονται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σήμερα και αύριο στο Βόλο. Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών κλιμακίων θα βρεθούν επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης της πόλης, που τις τελευταίες ημέρες φέρονται ότι δεν έχουν πάρει… ανάσα από τις απανωτές επισκέψεις ελεγκτών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για την «απόβαση» πολυμελούς ομάδας στελεχών εφορίας και ΙΚΑ στο Βόλο ήδη από χθες το βράδυ. Η έναρξη των ελέγχων αναμένεται από σήμερα, με έμφαση κυρίως στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο και στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι κάθε σαββατοκύριακο οι έλεγχοι είναι εντατικοί από κλιμάκια, στο πλαίσιο της απόφασης που ισχύει από τον περασμένο Αύγουστο για συχνούς και συστηματικούς ελέγχους με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο έλεγχοι γίνονται και καθημερινές. Το τελευταίο δεκαήμερο, κλιμάκια ελέγχου από τη Θεσσαλία προχώρησαν σε συνεχείς ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, βεβαιώνοντας μάλιστα και πρόστιμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ένα κατάστημα έγιναν τέσσερις φορές έλεγχοι μέσα σε δέκα ημέρες!

«Δεν έχουμε πάρει ανάσα», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, κ. Γιάννης Γρηγορίου.

 

 

Πηγή: Ταχυδρόμος