Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:24
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω του στημένο ναρκοπέδιο -Ο Τσίπρας υπονόμευσε το μέλλον της χώρας






Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα και κάλεσμα πανστρατιάς για συντριπτική νίκη της ΝΔ, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ «να μην μπορέσει να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο μετά, από τη θέση της αντιπολίτευσης», από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως αυτό αποτελεί εγγύηση πως «η επόμενη κυβέρνηση -η κυβέρνηση, δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη- θα διορθώσει γρήγορα τις ζημιές που αφήνει πίσω της αυτή η τετραετία».

Ο κ. Σαμαράς από το βήμα του 12ου συνεδρίου προειδοποίησε για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, καθώς όπως τόνισε, «ο Τσίπρας έχει υπονομεύσει το μέλλον της χώρας. Μας έβγαλε από τα μνημόνια – υποτίθεται – αλλά χωρίς να μπορεί να βγει στις αγορές. Μοιράζει μικρό-επιδόματα, αλλά δεν πληρώνει τα φέσια του κράτους στους ιδιώτες! Δεν πληρώνει συντάξεις. Έχει διώξει ξένες επενδύσεις, οι Τράπεζες και πολλές ΔΕΚΟ βρίσκονται στον αέρα, και ο ίδιος με την απλή αναλογική που ψήφισε, σπρώχνει εν γνώσει του τη χώρα στην ακυβερνησία». Έκανε λόγο μάλιστα, για στημένο ναρκοπέδιο που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας πανστρατιά καθώς απαιτείται μια «ισχυρή κυβέρνηση για να εξουδετερωθεί αυτή η βόμβα».

Ειδική αναφορά έκανε στο Σκοπιανό χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα «επικίνδυνο για πολλά. Κυρίως για ένα: το σημαντικότερο – το πιο δηλητηριώδες για τη χώρα: Γιατί δεν έχει “κόκκινες γραμμές”! Ό,τι του ζητάνε το κάνει. Ό,τι του ζητάνε τους το δίνει». Όπως υπογράμμισε «η υποχωρητικότητα που δείχνει προς όλες τις κατευθύνσεις – σε ισχυρούς αλλά και σε ανίσχυρους γείτονες – δεν έχει προηγούμενο! Δεν είναι από ανάγκη. Είναι επιλογή! Δεν πιστεύει στα σύνορα και στην ανάγκη φύλαξής τους. Δεν πιστεύει στο Έθνος! Θεωρεί “εθνικιστές” όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας! Και διχάζει τους Έλληνες».

Αναφερόμενος στο «μενού πολυτελείας» του πρωθυπουργικού αεροσκάφος μίλησε για «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη», σχολιάζοντας με δηκτικό τρόπο τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όσον αφορά την πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι μπαίνει χωρίς γραβάτα στα μεγάλα κέντρα εξουσίας σχολίασε ότι «Δεν ξέρει, ο καημένος, πως σημασία δεν έχει αν φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις. Το σημαντικό είναι να έχεις το κεφάλι ψηλά όταν βγαίνεις».

 

Πηγή: iefimerida.gr