Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:53
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η «μητέρα των μαχών» για τα βλήματα στην Σαουδική Αραβία






Σφοδρή αναμένεται η σημερινή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση των βλημάτων που επεχείρησε να πωλήσει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με «ενδιάμεσο» στην Σαουδική Αραβία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κατά του άμαχου πληθυσμού της Υεμένης.

Η επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία προς τον Πάνο Καμμένο θα λάβει χαρακτήρα προ ημερησίας συζήτηση πολιτικών αρχηγών, ενώ κατά την διάρκειά της αναμένεται να «εκτονωθεί» με απρόβλεπτες συνέπειες όλη η «καύσιμη ύλη» που συγκεντρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις  και φώτισαν «σκιώδεις» διαδικασίες και σημαντικές παραλήψεις της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η διαδικασία ξεκινά στις 13:00 και εφόσον ακολουθηθούν οι οδηγίες του Κανονισμού της Βουλής, την συζήτηση θα ανοίξουν οι ερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητούν και τον έλεγχο του κ. Καμμένου.

Η Νέα Δημοκρατία το προηγούμενο διάστημα έδειξε τις διαθέσεις της με πεντάλεπτο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα και το οποίο αποτελεί ένα συμπυκνωμένο οδηγό για όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οι βουλευτές του κόμματος και στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσουν τον ύποπτο ρόλο του «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλου, την επιμονή του κ. Καμμένου να υπογράψει με αυτόν την Διακρατική Συμφωνία – αν και ο Σαουδάραβες δήλωναν άγνοια για τις δραστηριότητες του – και θα επιχειρήσουν να τοποθετήσουν στο «κάδρο» των ευθυνών και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας καλείται να πετύχει μια νέα περίτεχνη ισορροπία μεταξύ των «καραμπινάτων» αποκαλύψεων, της ανάγκης παροχής προστασίας στον κυβερνητικό του συνεταίρο και στον εξευμενισμό των αντιδράσεων που πυκνώνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από βουλευτές που διαφωνούν με την πώληση πυρομαχικών σε μια χώρα που επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει σε άμαχο πληθυσμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προτάσεων προς τον πρωθυπουργό από τους στενούς του συνεργάτες ήταν και η ανακοίνωση της ακύρωσης της συμφωνίας ώστε να «κλείσει» μια και καλή η υπόθεση με τις λιγότερες συνέπειες.

Επίσης, τον λόγο αναμένεται να λάβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.