Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 17:59
Αθλητικά

Σήμερα η κλήρωση των ομίλων του Champions League – Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού






Η μεγάλη μέρα για τον Ολυμπιακό έφτασε. Στις 19:00 ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει η κλήρωση των ομίλων του φετινού Champions League όπου ο πρωταθλητής Ελλάδας θα μάθει τους αντιπάλους του.

Οι 32 ομάδες που πήραν το εισιτήριο είτε απευθείας είτε μέσω προκριματικών θα βρεθούν στην κλήρωση της ΟΥΕΦΑ στο Μονακό, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:00 (Cosmote Sport 2).

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούν να κληρωθούν με τις Νάπολι, Τότεναμ, Βασιλεία, Άντερλεχτ, Λίβερπουλ, Ρόμα και Μπεσίκτας.

Αναλυτικά τα γκρουπ

Α’ Γκρουπ
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπάγερν Μονάχου
Τσέλσι
Γιουβέντους
Μπενφίκα
Μονακό
Σπαρτάκ Μόσχας
Σαχτάρ Ντόνετσκ

Β’ Γκρουπ
Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης
Παρί Σεν Ζερμέν
Ντόρτμουντ
Σεβίλλη
Μάντσεστερ Σίτι
Πόρτο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γ’ Γκρουπ
Νάπολι
Τότεναμ
Βασιλεία
Ολυμπιακός
Αντερλεχτ
Λίβερπουλ
Ρόμα
Μπεσίκτας

Δ’ Γκρουπ
Σέλτικ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Κάραμπαγκ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
ΑΠΟΕΛ
Φέγενορντ
Μάριμπορ
Λειψία

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πως η κλήρωση για τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να είναι «καταστροφική» αν κληρωθεί για παράδειγμα με Ρεάλ Μαδρίτης. Παρί Σεν Ζερμέν και Λειψία όμως θα μπορούσε να είναι και τέτοια που θα του δίνει ελπίδες πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση, αν στον όμιλό του βρεθούν οι Σπαρτάκ Μόσχας, Πόρτο και Μάριμπορ.

Ποτέ πάντως μια κλήρωση δεν ήταν καλή ή κακή την ημέρα διαμόρφωσης των ομίλων και για τον Ολυμπιακό αποτελεί ήδη τεράστια επιτυχία το γεγονός ότι βρίσκεται στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.