Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 23:16
Θεσσαλία

Σήμα αποχώρησης με το όπλο παρά πόδα από το Κιλελέρ για τους αγρότες






Με μια μαζική συγκέντρωση για το γιορτασμό του Κιλελέρ η μικρομεσαία αγροτιά διαμήνυσε την αγωνιστική της ετοιμότητα έχοντας ως παρακαταθήκη τον πολυήμερο αγώνα της στα μπλόκα και στις άλλες πρωτοβουλίες.

Η συγκέντρωση, που έγινε στο μνημείο του Μαρίνου Αντύπα, ξεκίνησε με χαιρετισμούς εκπροσώπων μπλόκων που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η πολυήμερη πάλη των αγροτών είναι αποτέλεσμα της συμμαχίας με τους εργαζόμενους και είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της κατάθεσης του Ασφαλιστικού καθώς επίσης απέσπασε τη δέσμευση για την ικανοποίηση αιτημάτων.

Κάλεσε, επίσης, σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στην κατάθεση του κυβερνητικού νομοσχεδίου στη Βουλή υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας από αύριο θα συνεχιστεί με νέες μορφές, ενώ αν χρειαστεί θα οργανωθεί αγωνιστική κάθοδος στην Αθήνα. Τόνισε την ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγρότες να ενισχύσουν τους αγροτικούς συλλόγους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που ήταν στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με το «Επέσατε Θύματα» το οποίο τραγούδησαν οι συγκεντρωμένοι.