Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 03:12
Κόσμος

Ρωσία: Συνελήφθησαν εφτά άτομα που σχεδίαζαν μεγάλη τρομοκρατική επίθεση






Τη σύλληψη εφτά ατόμων με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον κεντρικών στόχων στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

Σύμφωνα με τους Ρώσους επιτελείς, οι εφτά τρομοκράτες είχαν καταστρώσει πλάνα για μεγάλο πολλαπλό χτύπημα στην πρωτεύουσα της χώρας, ανάλογο με εκείνο που έγινε στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου. Τα εφτά άτομα εντοπίστηκαν στο Αικατερίνενμπουργκ, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή των Ουραλίων. Οι υπηρεσίες πληροφόρησης ενημέρωσαν για τους σχεδιασμούς της τρομοκρατικής ομάδας, την οποία οι Ρώσοι εντάσσουν στους τζιχαντιστές του Καυκάσου και η προσαγωγή τους έγινε στις 7 Φεβρουαρίου.

«Από το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η πληροφορία ότι αναμένεται σύντομα ένα τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Μόσχας, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξέφρασε την ικανοποίηση του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, για την έγκαιρη επέμβαση.

Όπως διέρρευσε, ανάμεσα στους εφτά συλληφθέντες βρίσκονται Ρώσοι πολίτες, αλλά και κεντροασιάτες. Οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία για το που και το πως σκόπευαν να χτυπήσουν. Περιορίστηκαν μόνο να ανακοινώσουν ότι σχεδίαζαν μεγάλα χτυπήματα στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και σε περιοχές της επαρχίας Σβερντλόφσκ.