Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:46
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουκέτα Σγουρίδη: Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην έρθει στη Βουλή… λόγω θερμού επεισοδίου






Ενα περίεργο σενάριο για το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να καθυστερήσει να έρθει για κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Ο κυριος Σγουρίδης υποστήριξε οτι μπορεί να συμβούν γεγονότα… Και στη ερώτηση ποιά είναι αυτά τα γεγονότα που μπορούν να προκύψουν και να καθυστερήσουν την κύρωση της συμφωνίας, ο κ. Σγουρίδης απάντησε αφήνοντας άφωνους τους συνομιλητές του: «Ενα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν»… Και έσπευσε βέβαια να δηλώσει- γιατί η δήλωσε μπορεί να πυροδοτήσει πολλά σενάρια- ότι κατηγορηματικά δεν επενδύει σε κάτι τέτοιο».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ακόμα ότι το πότε θα εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν, είπε. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή.

«Από τη μακρά θητεία μου, πρόσθεσε, μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον ένα η τον άλλο λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο κ. Σγουρίδης

Στην ερώτηση ποιοι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα παραιτηθούν όταν εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση στη Βουλή ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε ότι «θα παραιτηθούν όλοι γιατί αυτό έχει συζητηθεί και έχει ανακοινωθεί δημοσίως από τον Πάνο Καμμένο». Επανέλαβε, δε, ότι «ο κ. Κουίκ βάσει των διακηρύξεων των ΑΝΕΛ έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος» καθώς και ότι οι ΑΝΕΛ «δεν ψηφίζουμε καμία πρόταση μομφής κατά της ΝΔ».

 

Πηγή: iefimerida.gr