Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 15:20
Τοπικά

Π. Σκουρλέτης: Εφαλτήριο για αναπτυξιακές δράσεις τα έργα του φυσικού αερίου






Μεγάλης σημασίας έργο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας χαρακτήρισε  το έργο επέκτασης του φυσικού αερίου στον Αλμυρό, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης που εγκαινίασε το έργο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στο δήμο, χθεςτο απόγευμα. «Τα Φάρσαλα και ο Αλμυρός δίνουν σήμερα σήμα σε όλη την Ελλάδα, σήμα για την ανάπτυξη έργων στον τομέα του φυσικού αερίου τα οποία μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για παραπέρα αναπτυξιακές δράσεις», τόνισε χαρακτηριστικά. Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή το για το γεγονός ότι η τιμή του φυσικού αερίου είναι μειωμένη κατά 24% σε σχέση με πέρυσι και ακόμη και αν αυξηθεί ο φόρος κατανάλωσης, και πάλι η τιμή του θα παραμένει χαμηλή. Επισήμανε ότι η επέκταση του φυσικού αερίου δρομολογείται για όλη την επικράτεια, η Ελλάδα επισήμανε μπαίνει στο τραίνο της ανάπτυξης, τα έργα γίνονται από ελληνικές εταιρείες, με υλικά από ελληνικές βιοτεχνίες και δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΕΠΑ Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης,  Λεωνίδας Μπακούρας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το 53% των νοικοκυριών στη Θεσσαλία χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, σε επτά καλλικρατικούς δήμους. Στόχος της εταιρείας είναι τα επόμενα χρόνια η κάλυψη να φθάσει το 66%. Επιπλέον επισήμανε ότι η τιμή του φυσικού αερίου είναι πολύ χαμηλότερη για τη βιομηχανία και ότι πάντα η εταιρεία θα δίνει κίνητρα για να συνδεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσσερίδης ανέφερε ότι στον Αλμυρό έχουν κατασκευαστεί 6,4 χλμ δικτύου χαμηλής πίεσης και 0,8 χλμ. δικτύου μέσης πίεσης για την τροφοδότηση της πόλης, έργο που ολοκληρώθηκε το 2015. Ήδη με το δίκτυο έχουν συνδεθεί πολλά νοικοκυριά ενώ θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο 18 δημοτικά κτίρια, εξοικονομώντας 90.000 ευρώ σε λειτουργικά έξοδα.

Στη χθεσινή τελετή εγκαινίων ενεργοποιήθηκε η εγκατάσταση φυσικού αερίου του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στις 5:30μ.μ.  Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης μίλησε στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου και στο τέλος άναψε τον πυρσό που είχε στηθεί έξω από το δημαρχείο, ενώ τον ουρανό φώτισαν εντυπωσιακά βεγγαλικά και ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες.

Χίμαιρα που ταλαιπώρησε τη Θεσσαλία ο Αχελώος

Φαραωνικό έργο που λειτούργησε ανασταλτικά στην αξιοποίηση των υπαρχόντων υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία, χαρακτήρισε το έργο του Αχελώου ο κ. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι πολύ καλά έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας και το ακύρωσε τέσσερις φορές. «Αυτά τα φαραωνικά έργα λειτούργησαν ανασταλτικά και όσοι επιμένουν σε αυτά τα έργα το μόνο που κάνουν είναι να αναστέλλουν αυτά που πρέπει να γίνουν αξιοποιώντας τους υπάρχοντες υδάτινους πόρους. Για το φράγμα της Μεσοχώρας απάντησε ότι είναι θετικός και περιμένει από τη ΔΕΗ τις απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη των εργασιών.

Πηγή φωτό ΕΡΤ Βόλου