Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:31
Κόσμος

Πώς το FBI έχασε μέσα από τα χέρια του τον μακελάρη του Ορλάντο






Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να μεταφέρει την τρομοκρατία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής ότι οι τζιχαντιστές για το μακελειό που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους και τον τραυματισμό ακόμη 53, σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας που μίλησαν στο αμερικανικό δίκτυο NBC News, ο μακελάρης Ομάρ Ματίν, λίγες στιγμές πριν αιματοκυλίσει το νυχτερινό κέντρο τηλεφώνησε στο «911» (Αμεσος Δράση) και δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον ηγέτη του, ενώ έκανε αναφορά και στους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Ο άνδρας που οι αμερικανικές αρχές κατονόμασαν ως τον δράστη της σφαγής εργαζόταν για τη G4S, τη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας του κόσμου, και οπλοφορούσε στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, ανακοίνωσε η εταιρεία. «Ηταν ένοπλος φρουρός», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της G4S, ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε πως ο Ματίν εργαζόταν στην G4S από την 10η Σεπτεμβρίου 2007.

 

Δείτε όλο το ρεπορτάζ, videos και photos από το μακελείο στο Ορλάντο ΕΔΩ