Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς δυο Αλβανοί παγίδεψαν και «συνέλαβαν» τον συζυγκοκτόνο της Χαλκιδικής






Δύο ομοεθνείς του ήταν αυτοί που εντόπισαν χθες το πρωί τον 35χρονο συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής. Ενας εξ αυτών τον πλησίασε και ουσιαστικά τον… παγίδευσε. Καθοριστική είχε σταθεί και η βοήθεια ενός χωρικού ο οποίος είχε αναφέρει ότι το βράδυ του Σαββάτου είχε δει στην περιοχή να ανάβει μια φωτιά.

Ο 35χρονος μαζί με τον μικρό Φοίβο βρέθηκε σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το χωριό Ορμύλια, σε μια καλύβα στην περιοχή όπου διατηρούσε μελίσσια, όταν δύο Αλβανοί εργάτες που πήγαν χθες νωρίς το πρωί στην περιοχή για να κλαδέψουν τον εντόπισαν, τον πλησίασαν και άρχισαν να του μιλούν.

Ουσιαστικά οι ομοεθνείς του Λέσι τον καθυστέρησαν μιλώντας μαζί του και κρατώντας τον ήρεμο, ενώ την ίδια ώρα από τα κινητά τους τηλέφωνα ενημέρωναν τον θείο και τον παππού του μικρού Φοίβου ότι εντόπισαν τον συζυγοκτόνο με το παιδί. Εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ομοεθνείς του 35χρονου του μιλούσαν ήρεμα, προσπαθώντας να μην τον εξαγριώσουν και ταυτόχρονα να τον πείσουν να παραδώσει το μωρό.

Υστερα από λίγο στο σημείο  έσπευσαν εθελοντές που κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, στους οποίους, μάλιστα, ο Αλβανός φέρεται να είπε «πάμε να τελειώνουμε».

Ιδιαίτερα σημαντική, πάντως, για τις έρευνες ήταν η μαρτυρία ενός βοσκού ο οποίος επικοινώνησε με τους εθελοντές και τους αποκάλυψε ότι το βράδυ του Σαββάτου είδε στην περιοχή ότι κάποιος είχε ανάψει φωτιά. Όταν πήγαν στο σημείο οι εθελοντές βρήκαν ανοιγμένες κονσέρβες, γεγονός που τους έκανε να πιστέψουν ότι ο Αλβανός είχε περάσει από εκεί.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο Αλβανός συζυγοκτόνος φέρεται να είπε πως ήθελε να πάρει τον γιο του και να φύγει μαζί του στην Αλβανία, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- υπήρχαν παντού μπλόκα, γι’ αυτό και όλες τις ημέρες κρυβόταν στην περιοχή κοντά στην Ορμύλια.

Πού κρύβονταν, τι έτρωγαν

Οπως ο ίδιος αποκάλυψε το πρώτο βράδυ, τη νύχτα δηλαδή μετά τη δολοφονία της συζύγου του, έμεινε με το μικρό Φοίβο σε αντίσκηνο στο βουνό.

Το δεύτερο βράδυ κοιμήθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, ενώ τα υπόλοιπα βράδια έμεναν όπου έβρισκαν.

Οσο για το πώς τρέφονταν… Ο Αλβανός συζυγοκτόνος είπε πως έτρωγαν ότι έβρισκαν περιγράφοντας ότι μια φορά μπήκε σε μια αυλή σπιτιού και έκλεψε μια κότα, την οποία έσφαξε και έψησε σε πρόχειρη φωτιά που άναψε.

«Τα φρούτα που έκλεβα από τα δέντρα βοηθούσαν το παιδί να τρώει και να μην γκρινιάζει», συμπλήρωσε.

Ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής αποκάλυψε και τι έλεγε στο παιδί που τον ρωτούσε γιατί έφυγαν από το σπίτι: «Φύγαμε γιατί τσακώθηκα με τη μαμά, θα πάμε στην Αλβανία», του έλεγε εκείνος.

Πηγή: iefimerida.gr