Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 18:29
ΕλλάδαΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο θα κοστίσει το σαρακοστιανό τραπέζι;






Στα 60,40 ευρώ κατά μέσο όρο θα φτάσει το κόστος του φετινού καλαθιού για το τραπέζι της Σαρακοστής, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος η Γενική Γραμματεία εκτίμησε ότι θα παρατηρηθεί αύξηση κατά 7,79% στο κόστος του καλαθιού.

Σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα κινείται τις τελευταίες ημέρες και η αγορά σύμφωνα με τους ιχθυοπώλες στην Βαρβάκειο. Από την περασμένη Τετάρτη η κίνηση είναι αυξημένη, ενώ, όπως λένε, θετικό ρόλο έχει παίξει και το γεγονός πως είναι ακόμη αρχές του μήνα και έχουν γίνει πρόσφατα οι πληρωμές μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιχθυοπωλών, Σπύρο Κοράκη, το γεγονός ότι φέτος η Σαρακοστή ξεκινάει σε ανοιξιάτικη περίοδο, έχει ευνοήσει πολύ τους παραγωγούς καθώς τα αλιεύματα είναι πολύ περισσότερα από πέρυσι.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τις τιμές το χταπόδι ξεκινάει από τα 10 ευρώ, το καλαμάρι, η σουπιά, η γαρίδα Σαρωνικού πωλείται στα 3 με 4 ευρώ, τα μύδια 4 ευρώ και τα κυδώνια 10 ευρώ.

Η Βαρβάκειος, αυτές τις ημέρες παραμένει ανοιχτή μέχρι αργά το απόγευμα, με την κίνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιχθυοπωλών να φτάνει τα περυσινά επίπεδα. Το βράδυ της Κυριακής, η Βαρβάκειος ανοίγει για το κοινό στις 9 το βράδυ και παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

 

 

Πηγή: ethnos.gr