Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 00:57
Κόσμος

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στις ΗΠΑ -Τουλάχιστον 3 νεκροί, διέφυγε ο δράστης






Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε, σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις 19.30′ τοπική ώρα Παρασκευής (06.30 το πρωί στην Ελλάδα) στο Cascade Mall στο Μπέρλινγκτον της Ουάσινγκτον, περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ.

Αρχικά εκπρόσωπος των αρχών έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς, αλλά στη συνέχεια η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν, με τον έναν να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Νεκρές είναι τρεις γυναίκες, ενώ τραυματίες δύο άνδρες.

Η αστυνομία αναζητά τον δράστη, ο οποίος διέφυγε πεζός και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους όσο συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ άγνωστος είναι αν υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη, ο οποίος καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας. «Πιστεύουμε ότι είναι μόνο ένας σκοπευτής. Ενημερώστε τις αρχές αν τον δείτε. Είναι οπλισμένος με τουφέκι», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με το NBC, η τροχαία της πολιτείας εκτιμά ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το περιστατικό σχετίζεται με την τρομοκρατία.

 

 

Χαοτικές σκηνές στο εμπορικό κέντρο

 

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν χαοτικές στιγμές στο εμπορικό κέντρο, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Η Μπράντι Μοντρέιλ ήταν στον κινηματογράφο, όταν τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να φύγουν. «Δεν ήξερα τίποτα. Μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε αμέσως όλοι», είπε στο CNN. Αρχικά σκέφτηκε ότι πρόκειται για άσκηση ασφαλείας. «Αμέσως όμως σκέφτεσαι τι έγινε στην Ορόρα, στο Κολοράντο, και αρχίζεις να κινείσαι πιο γρήγορα», είπε αναφερόμενη στους πυροβολισμούς σε κινηματογράφο το 2012, με 12 νεκρούς.

Οταν βγήκε έξω, είδε πολλά περιπολικά, αλλά όχι αστυνομικούς. «Δεν ξέραμε αν ήταν πυρκαγιά, οπότε ψάχναμε για καπνό. Μετά εμφανίστηκαν αστυνομικοί και μας ρωτούσαν αν είδαμε κάτι. Ένας μας φώναζε να φύγουμε γρήγορα», περιέγραψε.

Φωτογραφία: Twitter

Πηγή: iefimerida.gr