Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας – Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους






Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους, εντάσεως 8 Μποφόρ δίνουν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή της Καρύστου, στην Εύβοια, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το Σάββατο, ενώ έχει ήδη εκκενωθεί ο οικισμός Πόρτο Λάφια, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι, οι οποίοι ενισχύουν το μέτωπο της φωτιάς και παράλληλα δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών και ιδιαιτέρως των τριών αεροσκαφών τύπου Καναντέρ, τα οποία αναγκάζονται να κάνουν ρίψεις νερού από μεγάλο ύψος, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να κατέβουν χαμηλότερα, λόγω των ρευμάτων που δημιουργούν από το συνδυασμό των ισχυρών ανέμων και της πυρκαγιάς.

Στη σημείο επιχειρούν 27 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 65 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρο τμήμα, τρία αεροσκάφη και πέντε οχήματα ΟΤΑ και στόχος τους είναι να περιορίσουν το μέτωπο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ώστε να μην κινδυνεύσουν άλλοι οικισμοί.

Όσον αφορά το Πόρτο Λάφια, η περιοχή εκκενώθηκε με εισήγηση της Πυροσβεστικής προς τις τοπικές αρχές, προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι. Σύμφωνα με αναφορές, έχουν υποστεί ζημιές σε αυλές και χώρους υποστήριξης αρκετές εξοχικές κατοικίες, ενώ ένα σπίτι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά και στη σκεπή του.