Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024 02:11
Τοπικά

Πρώτο κουδούνι για 25.000 μαθητές στη Μαγνησία






Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει αύριο, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στο σύνολο των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νομού σηματοδοτώντας την έναρξη των μαθημάτων.

Περί τους 25.000 μαθητές θα «ζωντανέψουν» τα σχολικά προαύλια στους καθιερωμένους Αγιασμούς. Από αυτούς οι 2.543 θα φοιτήσουν σε νηπιαγωγεία, 10.910 στα δημοτικά σχολεία, περίπου 5.700 στα γυμνάσια και περίπου 5.800 μαθητές στα λύκεια, γενικά και επαγγελματικά.

Τα βιβλία έχουν παραληφθεί στο σύνολό τους και περιμένουν τους μαθητές, ενώ φέτος η σχολική χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς και από πλευράς εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών άφησαν ελάχιστα κενά στα σχολεία, που αναμένεται να καλυφθούν με τη β΄φάση αναπληρωτών. Εως την τελευταία στιγμή πάντως συνεδριάζουν σήμερα τα υπηρεσιακά συμβούλια για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών προκειμένου αύριο, όλοι να είναι στις θέσεις τους στους καθιερωμένους Αγιασμούς.

Για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο επίσημος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φερών Βελεστίνου παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζου, ο οποίος προηγουμένως θα βρίσκεται στον Αγιασμό του 21ου Δ.Σ. Βόλου, στις 8:15 το πρωί. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος.

Για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο επίσημος Αγιασμός θα τελεστεί στο Γυμνάσιο Βελεστίνου, στις 10:15 το πρωί, όπου επίσης θα βρίσκονται μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου. Ο Αγιασμός θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη.

Στα 7ο και το 9ο Γυμνάσιο Βόλου ανακοινώνεται ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος ( Χείρωνος 53 ), στις 09:45 π.μ. Μετά τον Αγιασμό θα ακολουθήσει διανομή βιβλίων στους μαθητές.

Ο Αγιασμός του 8ου Γυμνασίου Βόλου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις 9:30 το πρωί. Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία της τάξης τους.

Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Βόλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί. Στη συνέχεια θα δοθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Αγριάς ανακοινώνεται ότι ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει στις 8:30 το πρωί.

Τα παιδιά θα παραλάβουν την ίδια μέρα και τα βιβλία τους.

Επίσης, μετά τον Αγιασμό, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων, από τον Διευθυντή του Σχολείου και από τον Σύλλογο Γονέων.

Στο ΕΠΑΛ Αγριάς όπου κατά την νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν οι τομείς Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Οικονομίας – Διοίκησης και Πληροφορικής, ο Αγιασμός θα γίνει στις 9 το πρωί και μετά θα δοθούν βιβλία.