Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 16:42
Άλλες Ειδήσεις

Πρώτη φορά κάμπινγκ: Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου






Μπορεί πριν λίγα χρόνια στην ιδέα του κάμπινγκ να βγάζατε σπυράκια. Επειδή όμως οι άνθρωποι αλλάζουν και οι οικονομικές δυνατότητες όλων δεν είναι οι ίδιες με παλιότερα, οι σκηνές και μία ωραία παραλία, φαντάζουν ιδανική επιλογή για περιορισμένο μπάτζετ.

Όταν λοιπόν πείτε με βεβαιότητα το μεγάλο “ναι” στο κάμπινγκ πρέπει να είστε άκρως προετοιμασμένοι. Ιδανικά να πάτε με κάποιον φίλο ή γνωστό που το έχει ξανακάνει, για να μην βρεθείτε προ απροόπτου.

Σε περίπτωση λοιπόν που το δοκιμάζετε για πρώτη φορά, δείτε τι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψετε:

Φουσκωτό στρώμα

Ο ύπνος σας πρέπει να είναι άνετος και το χώμα, η άμμος, ή τα βοτσαλάκια, δεν ενδεικνυνται για την καλύτερη δυνατή μοίρα του αυχένα σας. Πάρτε λοιπόν ένα φουσκωτό στρώμα, πάνω στο οποίο θα μπορείτε να ξεκουράζεστε.

Υπνόσακος

Τα κουνούπια είναι ο μεγάλος εφιάλτης όλων όσων παραθερίζουν σε κάμπινγκ. Χρησιμοποιώντας υπνόσακο θα αποφύγετε τόσο τα έντομα, όσο και την δυσκολία να βολευτείτε στο φουσκωτό σας στρώμα. Σημαντικό θα είναι να ελέγξετε τις θερμοκρασίες που καλύπτει ο υπνόσακός σας.
Φούτερ/Φόρμα

Μπορεί οι θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς πολλές ημέρες, όμως σε περίπτωση που παραθερίζεται σε νησί, οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα δυνατοί, ενώ όλα είναι πιθανό να συμβούν το βράδυ.
Kit πρώτων βοηθειών

Οι λόγοι είναι προφανείς.

Λάμπα

Δεν είναι βέβαιο πως θα μπορείτε να ανάψετε φωτιά στην άμμο, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς. Κυρίως για αυτόν τον λόγο, αλλά και για πρακτικά θέματα, καλό θα ήταν να έχετε μία λάμπα LED και σίγουρα φακούς.
Κουνουπιέρα

Όπως ήδη αναφέραμε, τα έντομα και ιδιαίτερα τα κουνούπια αποτελούν εφιάλτη όσων κάνουν τις διακοπές τους στην ύπαιθρο. Τις πολύ ζεστές νύχτες των διακοπών μία κουνουπιέρα φαντάζει ιδανική.
Μπουκάλια

Το πόσιμο νερό δίπλα στην θάλασσα είναι δύσκολη υπόθεση. Γιατί να κουβαλάτε πλαστικά μπουκάλια του εμπορίου; Επιλέξτε την σίγουρη λύση για να αποθηκεύετε το νερό σας.
Σουγιάς

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμος σε κάθε πιθανή περίπτωση, από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε για να κατασκηνώσετε, μέχρι το τέλος.
 

Πηγή: People