Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 23:08
Αθλητικά

Πρόστιμο μαμούθ στον Μαρινάκη






Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε ότι ασκεί διοίκηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό και επέβαλε συνολικό πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Η ΕΕΑ αποφάσισε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ασκεί «εν τοις πράγμασι» διοίκηση στον Ολυμπιακό και με ψήφους 4-3 επέβαλε πρόστιμο μαμούθ στον ισχυρό άνδρα των «ερυθρόλευκων» και στην ομάδα.

Η ψήφος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ήταν αυτή του προέδρου της επιτροπής, Κωνσταντίνου Παπαλάκη (υπήρξε ισοβαθμία 3-3). Εναντίον ψήφισαν και τα μέλη, Ειρήνη Μαρούπα και Γεώργιος Βάμβουκας. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΕΑ επιβάλλει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στον Βαγγέλη Μαρινάκη και 150.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Βεβαίως δεν προκύπτει κανένα ζήτημα σχετικά με τη θέση του Μαρινάκη στην προεδρία καθώς όπως διαφαίνεται ο ανακριτής διαφθοράς που του επέβαλε και τους περιοριστικούς όρους για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης έχει ήδη αποφανθεί πως μπορεί να διατηρήσει το πόστο του προέδρου.

Μένει να φανεί κατά πόσο θα διαχωριστεί, έπειτα από αυτήν την απόφαση, το πειθαρχικό μέρος (απόφαση της ΕΕΑ) από το ποινικό (περιοριστικοί όροι ανακριτή).