Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:21
Τοπικά

Πρόστιμα για… δόσεις που πληρώθηκαν – «Εγκεφαλικά» μοιράζει τις τελευταίες μέρες η εφορία στον Βόλο






«Εγκεφαλικά» μοιράζει τις τελευταίες μέρες η εφορία στον Βόλο. Πυρ και μανία δεκάδες επαγγελματίες οι οποίοι παρέλαβαν μπιλιετάκια με τσουχτερά πρόστιμα. Όχι γιατί δεν πλήρωσαν τις δόσεις διακανονισμού στον οποίο έχουν ενταχθεί, αλλά γιατί η καταβολή της δόσης έγινε με καθυστέρηση μίας μέρας!

Οι επαγγελματίες που παρέλαβαν χθες το πρωί τα σχετικά ειδοποιητήρια με το πρόστιμο της εφορίας, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ανοίγοντας τον φάκελο έμειναν στήλη άλατος, διαπιστώνοντας πως τους έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1.250 ευρώ από την εφορία… για δόσεις που έχουν πληρωθεί.

Το παράπτωμά τους ήταν ότι η οφειλή μίας δόσης καταβλήθηκε με καθυστέρηση μίας μέρας. Χαρακτηρίστηκε ληξιπρόθεσμη, και έτσι με τις προσαυξήσεις το πρόστιμο ανήλθε στο προαναφερθέν ποσό.

Αρκετοί έσπευσαν αμέσως στην εφορία με τις αποδείξεις στο χέρι προκειμένου να αποδείξουν τα αυτονόητα: Ότι δηλαδή έχουν πληρώσει κανονικά τη δόση, δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και άρα το πρόστιμο δεν υφίσταται.

Μπροστά από τα γραφεία προϊσταμένων και υπαλλήλων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αρκετοί επαγγελματίες εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους. Υπογράμμιζαν μάλιστα πως «δεν είναι δυνατόν το ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας να μην είναι ενημερωμένο ή να εμφανίζει ως ληξιπρόθεσμες οφειλές χρήματα που έχουν πληρωθεί με καθυστέρηση… μόνο μίας ημέρας και να επιβάλλονται αδιακρίτως πρόστιμα, σε μία περίοδο στην οποία οι επαγγελματίες κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους.

Δεν είναι δυνατόν το γεγονός ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι -λόγω της πρωτοφανούς υπερχρέωσης και των αλλεπάλληλων περικοπών στα εισοδήματα που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια- δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν εμπρόθεσμα τους υπέρογκους «μνημονιακούς» φόρους που έχουν επιβληθεί. Παρ’ όλα αυτά, φρόντισαν να τους τιμωρήσουν με εξοντωτικά πρόστιμα και τόκους, με σκοπό να τους δώσουν τη χαριστική βολή και να τους εξωθήσουν στο να χάσουν τις περιουσίες τους, μέσω κατασχέσεων και πλειστηριασμών», σημείωνε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οργισμένος επαγγελματίας, ο οποίος χθες έτρεχε και δεν έφτανε μέχρι να αποδείξει πως δεν υπάρχει ληξιπρόθεσμη οφειλή για να τιμωρείται με τέτοιο πρόστιμο.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ