Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024 06:32
Τοπικά

Πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου εξελέγη ο Κώστας Θεοδώρου






Πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου εξελέγη ο κ. Κώστας Θεοδώρου, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Πορταριά». Σύμφωνα με την ψηφοφορία που έγινε σήμερα ο κ. Θεοδώρου έλαβε τέσσερις ψήφους, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη η Νατάσσα Μορφογιάννη, γραμματέας η Τόνια Γιαννουσά, ταμίας  ο Γ. Σκαμπάς και μέλος ο Σταυρής Νάκος.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο, που συνεδρίασε στο γραφείο της ΦΑΒ, θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα στις 6 το απόγευμα προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανάληψη και πρακτικά της διοίκησης του ιδρύματος. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να δώσει το παρών και ο πατέρας Αντώνιος ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» για να συζητήσει με τη νέα διοίκηση τρόπους με τους οποίους μπορεί να συμβάλλει στη λειτουργική ανασυγκρότηση του Ορφανοτροφείου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το «παρών» έδωσαν και οι Δημήτρης Λιβογιάννης, Άκης Πέτρου και Αρχιμήδης Καρεκλίδης, ως αναπληρωματικά μέλη με δικαίωμα συμμετοχής στις συνεδριάσεις.

Στο μετεξύ σήμερα κοινοποιήθηκε εξώδικο από το νέο δ.σ.  στον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Άγγελο Αγραφιώτη, ζητώντας του να παραδώσει όλα τα απαιτούμενα βιβλία και στοιχεία και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα στη νέα διοίκηση, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. Ο κ. Αγραφιώτη ο οποίος ήταν παρών στο ίδρυμα την ώρα της συνεδριάσεως ζήτησε από τα νέα μέλη και από την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητα κα Γεωργακλή να του κοινοποιηθούν τα πρακτικά της Γ.Σ. της ΦΑΒ καθώς και η απόφαση του Δήμου Βόλου περί ορισμού νέων μελών στο δ.σ. του ιδρύματος, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.