Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 21:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΣΕΒ: Μόνο με πολλή προσπάθεια θα αποφύγουμε το 4ο Μνημόνιο






Καμπανάκι κινδύνου για ένα τέταρτο Μνημόνιο χτυπά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας δηλώνοντας ότι «μόνο με πάρα πολύ προσπάθεια και πολύ έξυπνες κινήσεις μπορεί να αποφύγουμε το 4ο Μνημόνιο».

Όπως λέει σε συνέντευξή του στο Capital.gr η οικονομία δεν αντέχει ψυχολογικά άλλη αβεβαιότητα προσθέτοντας ότι «χάνουμε ευκαιρίες και χρήματα». «Αν μου πείτε αν αντέχουμε έξι μήνες ακόμα, αντέχουμε. Σερνόμαστε χαμηλά αλλά δεν θα σπάσει η οικονομία» προσθέτει.

Μιλώντας για τη μείωση του αφορολογήτου σημειώνει ότι «θα χτυπήσει τα συνήθη υποζύγια και όσους πληρώνουν» προσθέτοντας ότι όσοι φοροδιαφεύγουν το κάνουν λόγω των υψηλών συντελεστών φορολογίας.

Απαντώντας, δε, στο ερώτημα γιατί είναι πιο δύσκολο θέμα οι συντάξεις υπογραμμίζει με νόημα ότι «όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης εξαρτώνται από έναν κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό».

Για το θέμα της ΔΕΗ εκφράζει το φόβο του ότι «θα χαθούν χρήματα του ελληνικού λαού γιατί φοβάμαι ότι η ΔΕΗ θα αναδιαρθρωθεί πλήρως» ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για το σύστημα διανομής καθώς, όπως λέει, «πρέπει να προσέξουμε στη διανομή γιατί δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αδιάλειπτη διανομής ενέργειας. Αν δεν ληφθούν μέτρα σήμερα φοβάμαι ότι μπορεί να υπάρχουν μπλακ άουτ».

Χαρακτηρίζει ακόμα αντιεπιχειρηματικό το φορολογικό και διοικητικό πλαίσιο στην Ελλάδα ενώ για το Grexit λέει ότι «δε νομίζω ότι είναι μια επιλογή που κάνουν οι ξένοι».

Εκφράζει, τέλος, το φόβο του για την τάση επιστροφής στη δραχμή που δείχνουν οι πολίτες λέγοντας ότι «οι Έλληνες έχουν αυτοκτονική τάση».

 

 

Πηγή: protothema.gr