Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Παραολυμπιονικών κατά Τσίπρα: Μας έχετε ισοπεδώσει






Δριμύ κατηγορώ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα των ατόμων με αναπηρία εξαπέλυσε μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο Γιώργος Φουντουλάκης, πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης προς απόδοση τιμής στα μέλη της ελληνικής εθνικής αποστολής που συμμετείχαν στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016, ο κ. Φουντουλάκης παρενέβη και απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «στα άτομα με αναπηρία καθε περικοπή είναι πιο βαριά από ότι στα άλλα άτομα».

Με συγκίνηση που τον ανάγκασε να διακόψει για λίγο την τοποθέτησή του  συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχει θέμα ανεργίας. Εσείς μπορεί να βρείτε και να κάνετε ένα μεροκάματο εγώ κι οι συνάδελφοί μου δεν μπορούμε. Θέλουμε στήριξη από την πολιτεία. Δεν ζητάω να μας δώσετε πίσω όσα μας πήραν άδικα αλλά πρέπει να μπει κυριε πρωθυπουργέ φραγμός σε περαιτέρω περικοπές και μέτρα που θα κάνουν τα άτομα με αναπηρία να κλειστούν στο σπίτι τους»

«Ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές αναπηρικές συντάξεις μας ισοπέδωσε» συνέχισε ο πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής.

«Καταλαβαίνουμε τους εκβιασμούς του ξένου παράγοντα και τις προσπάθειές σας για να ανατρέψετε την κατάσταση. Όμως κατανοήστε μας. Εγώ που είμαι ανάπηρος με 80% δεν είναι δυνατόν να πληρώνω ΕΝΦΙΑ το ίδιο με τους επιχειρηματίες» τόνισε ο Γιώργος Φουντουλάκης εξηγώντας ότι πλήρωνε 65 ευρώ «και τώρα πληρώνω 340 ευρώ».

«Θέλουμε στήριξη απο την πολιτεία» ήταν η κραυγή του προέδρου της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής που συμπλήρωσε: «Δεν ζητώ να μας επιστρέψουν όσα άδικα μας πήρανε, όμως θέλω να σταματήσουν οι περικοπές στους ανάπηρους».

«Θέλω πάνω από 400 ευρώ βενζίνη για να κινηθώ και να είμαι χρήσιμος» συνέχισε ο κ. Φουντουλάκης επισημαίνοντας: «Προστατεύστε τα άτομα με αναπηρία. Αν δεν το κάνετε θα έχετε τύψεις».

Στην εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι 15% των προσλαμβανομένων μέσω ΑΣΕΠ στο εξής θα είναι άτομα με αναπηρία ο πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής ανέφερε ότι έχει προτείνει επανειλημμένα «να προσλαμβάνετε αμισθί συμβούλους άτομα με αναπηρία».

Δείτε το βίντεο με τις εξαγγελίες Τσίπρα

 

 

Πηγή: protothema.gr