Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 14:38
Κόσμος

Πρωτοχρονιά με «κόκκινο συναγερμό» κάνουν οι πρωτεύουσες του κόσμου






Την ώρα που ο πλανήτης ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Νέο Έτος, οι αρχές ασφαλείας ανά τον κόσμο βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής υπό το φόβο τυφλών χτυπημάτων από ισλαμιστές τρομοκράτες.

Στην Ευρώπη, έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός με τις αρχές να προειδοποιούν ότι έχουν πληροφορίες για επικείμενα χτυπήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους με την αλλαγή του χρόνου. Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουν οι μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας, οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να κάνουν ποδαρικό σκορπώντας το θάνατο όπως ακριβώς έκαναν και στο Παρίσι…

Στις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των πολιτών.

Στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, περίπου 15 χιλιάδες αστυνομικοί θα χτενίζουν την περιοχή  ενώ στην Πλατεία Ταξίμ θα αναπτυχθούν πέντε χιλιάδες άντρες, όπως ανακοίνωσε ο υποδιευθυντής του αστυνομικού τμήματος για την ασφάλεια της πόλης, Ζαφέρ Μπαιμπαμπά.

“Αστακός” και το Παρίσι με 11.000 αστυνομικούς να “χτενίζουν” τους δρόμους προκειμένου οι Γάλλοι πολίτες να υποδεχτούν με ασφάλεια το Νέο Έτος. Με νωπές τις μνήμες από το αιματοκύλισμα στην “Πόλη του Φωτός” όπου ισλαμιστές τρομοκράτες έσπειραν το περασμένο Νοέμβριο το θάνατο και τον τρόμο, οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να  καθησυχάσουν το κοινό ότι δεν κινδυνεύει από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Πέρυσι, οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν το Παρίσι ανέρχονταν σε 9.000. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “Le Parisien”, το σημερινό εορταστικό μήνυμα του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, θα αναφέρεται στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Στη Βρετανία, υπάρχει κόκκινος συναγερμός με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά και όλες τις άλλες πόλεις.

Στη Γερμανία και την Αυστρία, οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπομονετικοί καθώς θα πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε πολλά σημεία που έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις.

Στην Αυστρία, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια κυρίως στη Βιέννη, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι διαθέτουν στοιχεία ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα χτυπήσουν στην διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Στην Ολλανδία, που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε το πρώτο εξάμηνο του 2016, οι αρχές θεωρούν ότι η χώρα θα γίνει στόχος των τρομοκρατών κι ότι τα εκρηκτικά που θα μεταφέρουν οι τρομοκράτες, θα είναι κρυμμένα στα ποδήλατα με το παιδικό κάθισμα που κυκλοφορούν στην δρόμους!

Τα καροτσάκια των ποδηλάτων «υποψιάζονται» οι Ολλανδοί

Στη Μαδρίτη, η αστυνομία θα περιορίσει στις 25.000 το πλήθος που θα συγκεντρωθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.

Φέτος, για πρώτη φορά στη Μόσχα, η Κόκκινη Πλατεία στη Ρωσία θα είναι κλειστή για το κοινό, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι πάνω απ΄όλα βάζουν την ασφάλεια των πολιτών.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς. Στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους συμπολίτες του ότι τα μέτρα ασφαλείας στην Τάιμς Σκουέρ είναι πιο ενισχυμένα από ποτέ. Εκτός από τη Νέα Υόρκη, οι αρχές σε όλες τος αμερικανικές μεγαλουπόλεις  βρίσκονται επί ποδός.

Στην Αυστραλία, το θέαμα πάνω από την Όπερα και τη Γέφυρα του Λιμανιού του Σίδνεϊ είναι η πρώτη φαντασμαγορική αλλαγή κάθε Πρωτοχρονιάς με χιλιάδες αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της χώρας. Φέτος, επτά τόννοι πυροτεχνημάτων θα ανάψουν στην αυστραλιανή μεγαλούπολη.

Αν το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο και η Σιγκαπούρη προσπαθούν να συναγωνισθούν το Σίδνεϊ, η βραδιά θα είναι σκοτεινή στο Μπρουνέι, στο μικρό σουλτανάτο του Βόρνεο, όπου με την αυστηρή τήρηση του ισλαμικού νόμου έχουν απαγορευθεί οι εορτασμοί για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Τα μέτρα ασφαλείας θα βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, όπου οι αρχές ματαίωσαν σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τους εορτασμούς του Νέου Έτους.

Στο Κάιρο της Αιγύπτου, μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες μπροστά από τις Πυραμίδες.

Στη Λωρίδα της Γάζας, η οργάνωση Χαμάς απαγόρευσε τις γιορτές για το Νέο Ετος, επικαλούμενη προσβολή «των θρησκευτικών αξιών και παραδόσεων».

Το Φριτάουν, η πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, μίας από τις χώρες της Αφρικής που επλήγησαν από την επιδημία του Έμπολα, θα κάνει τα πάντα για να ξαναβρεί τη θέση της ανάμεσα στις πόλεις τις περιοχής που γιορτάζουν ξέφρενα την έλευση του Νέου Έτους. Πέρυσι, η πόλη ήταν τελείως έρημη εξαιτίας της επιδημίας.