Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:16
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανής βία και βανδαλισμοί – Αναρχικοί απειλούν χώρα και κυβέρνηση






Σε κατάσταση πολιορκίας κοντεύει να βρεθεί η Αθήνα, αφού αναρχικοί προχωρούν ανενόχλητοι σε επιθέσεις, βανδαλισμούς και καταστροφές σε ένδειξη συμπαράστασης του βομβιστή Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία είναι απούσα και για ακόμα μία φορά έχει το ρόλο παρατηρητή τη στιγμή που κουκουλοφόροι καταστρέφουν περιουσίες -καταστήματα και ΙΧ-. Μάλιστα οι κουκουλοφόροι, προφανώς και με αφορμή την αστυνομική απουσία, έφτασαν στο σημείο να απειλούν τους πάντες και τα πάντα και να δηλώνουν πως αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους για τον άνθρωπο που έστειλε το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τότε θα ξαναζήσουμε τον Δεκέμβριο του 2008.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί ως θεατής καταστροφές και απειλές. Τι και να υπήρχαν εντολές περιφρούρησης και επιφυλακής των αστυνομικών δυνάμεων για το ενδεχόμενο καταδρομικών επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας και στην οδό Ερμού από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι έπιασαν στον ύπνο, ή μάλλον στο υπόστεγο επειδή έβρεχε, την αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της βροχής, η περιπολία ήταν στατική, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να κάνουν πάρτι καταστροφής καταστημάτων σε απόσταση αναπνοής από τη Βουλή.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η ΕΛ.ΑΣ. επικαλείται τη βροχή για ως… αιτία αναποτελεσματικότητας, όπως είχε γίνει όταν τρομοκράτες τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτέθηκαν με αμυντική χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής και οι αστυνομικοί θεωρούσαν πως είχε γίνει έκρηξη λάμπας, ή είχε τρυπήσει κάποια εξάτμιση.

Μπαράζ επιθέσεων το βράδυ από αναρχικούς -Γκαζάκια και μολότοφ

Επιθέσεις σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, εμπρησμοί αυτοκινήτων σε διαφορετικές περιοχές του Λεκανοπεδίου, αλλά και επίθεση με γκαζάκια σε υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αττική.

Νέα νύχτα έντασης στα Εξάρχεια

Πιο συγκεκριμένα, επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών πραγματοποίησαν τα μεσάνυχτα κουκουλοφόροι έξω από το Πολυτεχνείο.

Oι κουκουλοφόροι -με ορμητήριο το κτίριο- επιτέθηκαν εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που εκτελούσε υπηρεσία στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Γκαζάκια σε τράπεζα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

Επίθεση με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ATM στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο τράπεζας, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης στην Αττική.

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή 

 Καταδρομικού τύπου επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από αγνώστους, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή.
Οι άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν φωτοβολίδα. Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Πέντε εμπρησμοί ΙΧ στην Αθήνα

Αλλεπάλληλοι εμπρησμοί αυτοκινήτων έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία:
Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Άνω Λιόσια Αττικής.
Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Ηπείρου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αττικής.
Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Παναγίας Γρηγορούσης και Λιοσίων στο δήμο Αχαρνών Αττικής.
Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Ωρομέδοντος στην περιοχή της Άνω Κυψέλης στην Αθήνα.
Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά τις απειλές που εκτόξευσαν οι αναρχικοί ότι «αν πάθει κάτι ο Ντίνος θα καεί η πόλη», «θα την ισοπεδώσουμε», «θα κάψουμε ό,τι καίγεται» κ.λπ.
Οι αντιεξουσιαστές αναφέρονταν στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου ο οποίος την Τετάρτη μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Λάρισας.|
Ο Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, βρίσκεται για 9η μέρα σε απεργία πείνας και δίψας.

Αναρχικοί απειλούν με «νέο Δεκέμβρη του 2008»

Την ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια ανέλαβε η ομάδα «αναρχικοί-ες»  σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Ντίνο Γιαγτζόγλου και μάλιστα απειλεί «να χυθεί αίμα» αν ο κατηγορούμενος για το «τρομοδέμα» στον Λουκά Παπαδήμο, πεθάνει.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με ανάρτηση σε ιστότοπο με ανακοίνωση με την οποία απειλούν ευθέως την κυβέρνηση αναφέροντας πως πρόκειται για  «Ένα κύμα που θα σαρώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει τον Δεκέμβρη του 2008 μια ευχάριστη ανάμνηση» και σημειώνουν πως «Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος…»

Βανδαλισμός σε γραφείο καθηγήτριας στο Πάντειο
Κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν έφοδο την Τετάρτη στο γραφείο της καθηγήτριας Εγκληματολογίας του Παντείου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου. Εφοδιασμένοι με ηλεκτρικό τροχό και φορώντας, εκτός από κουκούλες και γάντια, ποδονάρια μιας χρήσης για να μην αφήσουν ίχνη. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8.30 χθες το πρωί και σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών οι δράστες ήταν δύο και είχαν στην κατοχή τους βαριοπούλες και διαρρηκτικά εργαλεία με τα οποία παραβίασαν την πόρτα του γραφείου και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν στο εσωτερικό.

«Χτύπησαν» και στην Πάτρα οι αναρχικοί  

Μπορεί οι αναρχικοί να μην τα έσπασαν στην Πάτρα, αλλά γέμισαν με μπογιές και συνθήματα όλο το κέντρο. Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ ομάδα 20 περίπου ατόμων άρχισαν να βάφουν με σπρέι τράπεζες, καταστήματα ρούχων μέχρι και εκκλησίες στο κέντρο της Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στο υποκατάστημα της Πειραιώς στην Πλατεία Ολγας και στη συνέχεια σε πολλά καταστήματα στην Ρήγα Φεραίου.
Κατόπιν κινήθηκαν στην πλατεία Γεωργίου όπου δεν γλίτωσε το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στο οποίο έγραψαν συνθήματα, ενώ στη συνέχεια «λέρωσαν» σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα στην οδό Μαιζώνος.
Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν αυτό για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιατζόγλου.
Να σημειωθεί πως ο βανδαλισμός κράτησε μία ώρα, ενώ υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας.

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από αναρχικούς για τον Γιαγτζόγλου

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο έχουν κάνει από χτες το βράδυ οι αναρχικοί. Σύμφωνα με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα, η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί στις κλιμακούμενες ενέργειες που γίνονται σε όλη τη χώρα ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου που έχει προφυλακιστεί για την αποστολή των τρομοδεμάτων.

Επίθεση με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης

Επίθεση στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης.
Οι δράστες, λίγο μετά τις 11 το βράδυ επιτέθηκαν με πέτρες ή μεταλλικά αντικείμενα στην είσοδο των δικαστηρίων με αποτέλεσμα να σπάσουν όλα τα τζάμια της κεντρικής εισόδου του κτιρίου και μετά να εξαφανιστούν. Μετά την επίθεση, στα δικαστήρια έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο για να ερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η επίθεση.

Πηγή: iefimerida.gr