Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 10:45
Τοπικά

Πρωτοβουλίες αγάπης για προσφυγόπουλα του “ΜΟΖΑ”






Κοντά στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Βόλο και τους γονείς τους βρέθηκαν χθες οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Επαίδευσης και της ΟΜΕΡ Μαγνησίας, τοπικό παράρτημα της παγκόσμιας οργάνωσης προσχολικής αγωγής, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, που υλοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, τις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ επισκέφθηκαν ο διευθυντής πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος, οι επικεφαλής της ΟΜΕΡ και η σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής Τζένη Μωραΐτη και διένειμαν στα προσφυγόπουλα διάφορα είδη που συγκεντρώθηκαν με τη συνδρομή των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών του δήμου Βόλου. Διανεμήθηκαν παιδαγωγικά παιχνίδια, κουκλάκια, όλα πλυμένα καθαρά, και αναλώσιμη γραφική ύλη, μαρκαδόροι, μολύβια, χαρτιά, δέματα με μπισκότα και καραμέλες και είδη υγιεινής για παιδιά, όπως μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπουνάκια και άλλα είδη.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, ενημέρωσε ότι φιλοξενούνται 97 άτομα, Συριακής καταγωγής, από τα οποία τα 32 είναι παιδιά, τρία νήπια και 17 παιδιά δημοτικού. «Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος που υπάρχει γι’ αυτά τα παιδιά, με παράλληλο στόχο να υπάρχει σαφής εικόνα πόσα παιδιά φιλοξενούνται στην περιοχή μας, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι, όταν δοθούν οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας, για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων», πρόσθεσε.

Η Γεωργία Ευσταθιάδου, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΕΡ ανέφερε από την πλευρά της ότι «η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το διευθυντή πρωτοβάθμιας και τη σχολική σύμβουλο κ. Μωραΐτη. Αλλωστε η ΟΜΕΡ είναι μια Οργάνωση που ενδιαφέρεται για τα παιδιά για την εκπαίδευσή τους. Συγκεντρώσαμε είδη ζωγραφικής, μολύβια και άλλα είδη από νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς του δήμου Βόλου, προσθέτει η ίδια, και θα συνεχίσουμε».

Η σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής, Τζένη Μωραΐτη, επεσήμανε από την πλευρά της ότι παράλληλα με τη χθεσινή πρωτοβουλία, «ετοιμάζουμε δράσεις επιτόπου για παιδιά, παιδαγωγικά παιχνίδια και δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν από το Σεπτέμβριο».

Μόρφωση στα προσφυγόπουλα

Στο μεταξύ, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος, συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή, διευθυντών εκπαίδευσης περιοχών όπου υπάρχουν χώροι φιλοξενίας προσφύγων, περιφερειακών διευθυντών και Πανεπιστημιακών. Ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει δράσεις που αποσκοπούν στη μόρφωση των προσφυγόπουλων και παράλληλα για τη μελέτη που έχουν εκπονήσει Πανεπιστημιακοί, προς την ίδια κατεύθυνση. Οπως επισημαίνει ο κ. Πολύζος «βούληση του υπουργείου σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι στα μέσα Αυγούστου να κάνουν μια καταγραφή και να δουν τι αριθμός υπάρχει, ούτως ώστε να δρομολογηθεί η μόρφωση αυτών των προσφυγόπουλων».

ΠΗΓΗ: εφ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ