Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 16:53
Αθλητικά

Πρωτάθλημα 12 ομάδων προτείνει η NOVA!






Ριζικές αλλαγές στο πρωτάθλημα προτείνει η NOVA στη Super League.

Αν οι εισηγήσεις του συνδρομητικού καναλιού γίνουν δεκτές θα αλλάξει άρδην το τοπίο των μεταδόσεων. Μεταξύ άλλων, η NOVA ζητά την αλλαγή των ωρών διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος, τη στιγμή που οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη συντήρησή του με 16 ομάδες, στο οποίο οι διαφορές μεταξύ τους είναι χαοτικές!

Στις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, τονίστηκε ότι πρωτάθλημα στο οποίο ο πρωταθλητής τερματίζει με 30 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, σχεδόν κάθε χρόνο, χάνει το ενδιαφέρον του από τον Ιανουάριο.

Εισήγηση της NOVA είναι η διεξαγωγη ενός πρωταθλήματος με 12 ομάδες και με διαφορετικό μοντέλο διεξαγωγής, τόσο των πλέι οφ, μέσα από τα οποία θα αναδεικνύεται ο πρωταθλητής και τα «εισιτήρια» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο και των πλέι άουτ.

Βασικό επιχείρημα είναι ότι αυτές οι αλλαγές θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα, θα διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, θα αυξήσουν τα έσοδα για τις ομάδες από εισιτήρια και πώληση προϊόντων, ενώ θα επαναφέρουν την ελκυστικότητα του προϊόντος, για να μπορεί να οδηγήσει στην εύρεση χορηγών.