Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 06:07
Τοπικά

Προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος και του αντιντόπινγκ από την ΕΚΠΟΛ






Επίσκεψη στο  Pozziardo της κάτω Ιταλίας θα  πραγματοποιήσει η ομάδα του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ της ΕΚΠΟΛ με τίτλο “Doping Free Olympics”, τον ερχόμενο Απρίλιο. Η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, όπου  επικεφαλής είναι η Διεύθυνση Αθλητισμού της περιφέρειας του Gebze, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης. Το πρόγραμμα αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας φορέων από πέντε χώρες της Ευρώπης, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και φυσικά την Τουρκία και την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  επιχειρεί μια προσέγγιση των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και της χρήσης ντόπινγκ στον αθλητισμό. Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του προγράμματος είναι η συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας, το πρόγραμμα αυτό επιχειρεί μια προσέγγιση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του προγράμματος είναι η συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμη περισσότερο, μέσα από τα μαθήματα και τις οδηγίες κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του έργου, στόχος μας είναι να ενημερώσουμε ταυτόχρονα τους πάντες για τη φιλοσοφία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτά τα μαθήματα θα διοργανώνονται από τον φορέα υποδοχής κατά τη διάρκεια κάθε επίσκεψης και κάποιος έμπειρος και εκπαιδευμένος για αυτές τις δραστηριότητες στη συγκεκριμένη περιοχή θα κληθεί να διδάξει σε αυτά τα μίνι-μαθήματα, τα οποία θα παρακολουθούν συμμετέχοντες από όλες τις χώρες και φυσικά από την περιοχή της Μαγνησίας.

Επίσης το έργο περιλαμβάνει αθλητικές εκδηλώσεις, επειδή πριν από κάθε επίσκεψη ο εταίρος υποδοχής θα καλείται να προετοιμάσει μια αθλητική εκδήλωση (που θα περιλαμβάνει ένα από τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα). Οι υπόλοιποι εταίροι θα πρέπει να ενημερώνονται εκ των προτέρων και κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα εκτελέσουν κάποιες αθλητικές δραστηριότητες μαζί. Αυτό θα τους βοηθήσει να έχουν την αίσθηση του να είναι μέλη μιας διεθνούς ομάδας. Επιπλέον, αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες θα υποστηριχθούν επαγγελματικά από το συντονιστή του έργου αυτού, τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Νεολαίας του Gebze, που θα παρέχει εξοπλισμό και εκπαιδευτές για αθλητικές εκδηλώσεις για κάθε εταίρο και φυσικά στην ΕΚΠΟΛ και τη Θεσσαλία γενικότερα. Μία τέτοια αθλητική εκδήλωση θα σχεδιαστεί για την επόμενη συνάντηση στο Pozziardo από τους Ιταλούς εταίρους. Η προηγούμενη συνάντηση έλαβε χώρα στο Βόλο και την Αθήνα, τον περασμένο Νοέμβριο, από την οποία είναι και η φωτογραφία του προγράμματος.

Ακόμη ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας ανέφερε πως η ΕΚΠΟΛ βρίσκεται σε διαδικασία υποβολής νέων προτάσεων, σε νέες συμπράξεις Erasmus+ με καταληκτική ημερομηνία την 30η Μαρτίου 2016.