Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 11:11
Τοπικά

Προχωρά και ο κυκλικός κόμβος Αθηνών – Λαρίσης – Στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη του έργου






Η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου κατασκευής κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Λαρίσης με Αθηνών, προϋπολογισμού 1.960.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%), θα τεθούν προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας. Η μελέτη θα υποβληθεί για χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Από τον συγκεκριμένο κόμβο, όπου συμβάλλουν οι οδοί Λαμπράκη, Λ. Αθηνών, Λαρίσης και Αλαμάνας, διέρχονται όλα τα οχήματα που βγαίνουν από το Βόλο με κατεύθυνση προς Λάρισα και Αθήνα.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση των αρμοδίων υπηρεσιών, η έλλειψη χώρου για την ανάπτυξη του κόμβου απαιτεί την επέκταση της υφιστάμενης γέφυρας (πιθανόν κατασκευή ανεξάρτητης στενής γέφυρας) στην πάνω πλευρά του Κραυσίδωνα, η οποία θα πρέπει να μελετηθεί από εξειδικευμένους μηχανικούς. Στην κάτω πλευρά του χειμάρρου θα απαιτηθεί μικρή επέκταση του πεζοδρομίου.
Επίσης, θα πρέπει να εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη στην ευρύτερη περιοχή γιατί η αναμενόμενη κυκλοφοριακή αναβάθμιση της περιοχής από τη διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου εμποδίζεται σημαντικά από την πολύ κακή διαμόρφωση και σηματοδότηση του Ι.Κ. Λαρίσης και Νεαπόλεως. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά η κυκλοφορία στις οδούς Λαρίσης, Αλαμάνας Νεαπόλεως σε συνδυασμό με τους ισόπεδους κόμβους.