Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέοι μάνα και σύντροφος για την κακοποίηση των παιδιών στην Αλεξανδρούπολη






Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν σήμερα ο 34χρονος που κατηγορείται για τη βάναυση κακοποίηση δύο αδελφών στην Αλεξανδρούπολη καθώς και η μητέρα τους, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του εισαγγελέα. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι γονείς του κατηγορουμένου, οι οποίοι μαζί με τη μητέρα κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παράλειψη λύτρωσης κινδύνου ζωής.

Ο άνδρας κατά την απολογία του ενώπιον του εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε τίποτα στα δύο αδελφάκια, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε διαφορετικά νοσοκομεία, με τον 5χρονο να παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά το κοριτσάκι το οποίο βρέθηκε χθες στο σπίτι των γονιών του κατηγορουμένου και οδηγήθηκε για εξετάσεις προληπτικά στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης οι μεν γονείς του 34χρονου ισχυρίστηκαν ότι είναι δικό τους το παιδί, κάτι όμως που ισχυρίστηκε και η μητέρα των δύο κακοποιημένων αγοριών.

Σύμφωνα με το e-evros αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κατηγορούμενος φανερά ενοχλημένος, μιλούσε με παρευρισκόμενους εντός του δικαστικού μεγάρου της Αλεξανδρούπολης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δε ξέρω πως χτυπήθηκαν τα παιδιά. Το μεγάλο έπαθε επιληψία και επειδή έσπασαν τα δόντια του, του έβαλα στο στόμα τον αναπτήρα».

«Ποιο σκουπόξυλο; Για προσάναμμα στη σόμπα το είχα» φέρεται να είπε ακόμα.

Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές Κομοτηνής ενώ η μητέρα των παιδιών, η οποία διανύει τον 5ο μήνα εγκυμοσύνης θα οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές Θηβών.

Στο μεταξύ ο 5χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί δόντι από τις αναπνευστικές του οδούς ενώ το 3χρονο αδελφάκι του παραμένει στο ΠΓΝΕ της Αλεξανδρούπολης.

Η σοκαριστική υπόθεση ήρθε στο φως το απόγευμα της Δευτέρας όταν ο 5χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας βαριά χτυπήματα.

Ωστόσο, αργότερα, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν το 3χρονο αγοράκι στο σπίτι της γιαγιάς του χτυπημένο. Απευθείας ο μικρότερος αδελφός του 5χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα των παιδιών κατάγεται απο την Αλεξάνδρεια της Βέροιας και τους τελευταίους τέσσερις περίπου μήνες ήρθε στην Αλεξανδρούπολη με τον δράστη και τα δύο παιδιά της, αγνώστου πατρός με τον οποίο και συγκατοικούσαν πλησίον της οδού Άβαντος.

Το ζευγάρι με τα δύο άτυχα ανήλικα, ζούσε σε σπίτι το οποίο βρίσκεται σε μεσοτοιχία με το σπίτι των γονιών του δράστη.

 

Πηγή: newpost.gr