Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 12:21
ΒόλοςΤοπικά

Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για τις κλοπές στην Σκόπελο

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 38χρονος Αλοννησιώτης, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι Αγνώντα Σκοπέλου κατηγορούμενος για κλοπές.
Ο 38χρονος, που είχε αναστατώσει ολόκληρο το νησί, οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ο δράστης παραπέμφθηκε ακολούθως για να απολογηθεί για τις πράξεις του στον ανακριτή Βόλου, ενώ δικάστηκε και στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τις ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (0,61 γραμμάρια ηρωίνης και 7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης) που κατελήφθη να έχει στην κατοχή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος απέδωσε τις πράξεις του στην εξάρτηση που έχει από τις ναρκωτικές ουσίες. Είπε ότι είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ταλαιπωρείται και πάλι. Οσα ανέφερε δεν έγιναν δεκτά από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως.
Για τις κακουργηματικές πράξεις που απαγγέλθηκαν σε βάρος του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Αργά το μεσημέρι με την ανακοίνωση της προφυλάκισης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές. Ο 38χρονος είχε σε βάρος του και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις με παρόμοιες πράξεις.
Στη Σκόπελο συνελήφθη για τέσσερις κλοπές, εκ των οποίων οι δυο είχαν σημειωθεί στο ίδιο μαγαζί, ένα κατάστημα αγροτικών μηχανημάτων.
Συγκεκριμένα αφαίρεσε από το κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων εργαλεία μεγάλης αξίας, ενώ άρπαξε ολόκληρη την ταμειακή μηχανή από ένα καφέ μπαρ με το ποσό που περιείχε (150 ευρώ) και άδειασε και την κάβα. Τέλος έκλεψε προϊόντα από ψυγείο περίπτερου.
Παρέμεινε στο νησί για τρεις με τέσσερις μέρες και σε αυτό το διάστημα τα περιστατικά κλοπών που διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα προκάλεσαν αναστάτωση στους κατοίκους. Το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου διενεργούσε ελέγχους, ενώ συναγερμός είχε σημάνει και στο Λιμεναρχείο Σκοπέλου.
Τελικά, ο 38χρονος συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από τον Αγνώντα με τον «Πρωτέα» για την Αλόννησο. Οι λιμενικοί πρόσεξαν μία νευρικότητα στη συμπεριφορά του. Στον έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν όλα τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.