Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 04:46
Τοπικά

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ σήμερα στο Βόλο






Προφεστιβαλική εκδήλωση από τις Τομεακές Οργανώσεις Μαγνησίας της ΚΝΕ διοργανώνεται σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ «NON OMNIS MORIAR», για τον μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών του Ασπρόπυργου που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ενώ  θα μιλήσει ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Οπως λέει και ένας Χαλυβουργός στο τέλος του ντοκιμαντέρ: «Οταν φτάνεις στο σημείο της εξαθλίωσης δεν μπορείς να κάνεις πίσω, κάνεις μπροστά. Άλλωστε το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι… οι αλυσίδες μας και τίποτα παραπάνω εμείς οι εργαζόμενοι». Οι Χαλυβουργοί άφησαν παρακαταθήκη το δίδαγμα τι αγώνες και τι κίνημα χρειάζονται σήμερα. Απέδειξαν ότι για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, ιδιαίτερα τους πιο νέους δεν είναι μονόδρομος ο συμβιβασμός με τη χαμοζωή.

Η αντιλαϊκή επίθεση δεν πρόκειται να κοπάσει, πρέπει να ανατραπεί. Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση πρέπει να βρουν απέναντί τους πιο δυνατούς και αποτελεσματικούς αγώνες το φθινόπωρο. Μπροστά στις δύσκολες και απαιτητικές μάχες που έχουμε, προχωράμε με γνώση, τόλμη και αντοχή όπως αναφέρει το σύνθημα του φετινού – 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ».