Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:09
Αθλητικά

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ ετοιμάζουν Ενώσεις!






Επανάληψη του πρόσφατου κυβερνητικού «φιάσκου» με τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών και την ακύρωσή του νόμου Παππά από το Συμβούλιο Επικρατείας στον ορίζοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ποδοσφαιρικά Σωματεία και Ενώσεις της χώρας μας εμφανίζονται αποφασισμένα να καταθέσουν προσφυγή προκειμένου να καταστήσουν αντισυνταγματικό τον διορισμό της Επιτροπής Εξομάλυνσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!

Τη χθεσινή δήλωση του γνωστού νομικού Τάκη Μπαλτάκου στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ σχετικά με το συνταγματικό «κενό» αυτής της υπόθεσης ήρθε να ενισχύσει η σημερινή του Προέδρου του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέα Μαλάτου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM, με τον κ. Μαλάτο να ξεκαθαρίζει ότι «η κακοδαιμονία στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν οφείλεται στην αργόσυρτη δικαιοσύνη, αλλά στο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άνθρωποι που να ενδιαφέρονται για την εφαρμογή των νόμων.

Τώρα έχουμε μια Επιτροπή Εξομάλυνσης η οποία νομικά είναι στον “αέρα” και δεν μπορώ να καταλάβω πως ακόμα ένα σωματείο δεν έχει προσφύγει για τη σύνθεση αυτή. Πλέον, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να καταθέσω εγώ ο ίδιος προσφυγή, αν δω ότι κανένας άλλος δεν νοιάζεται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Οι πολύ μεγάλες πιθανότητες για τη δικαίωσή τους σε νομικό επίπεδο έχουν κάνει τις Ενώσεις και τα Σωματεία αυτά να αναθαρρήσουν και να εξετάζουν πολύ σοβαρά πλέον την πιθανότητα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς βλέπουν πλέον ξεκάθαρα ότι τίποτα δεν κινείται στον «βαλτωμένο» χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου παρά τον ορισμό της Επιτροπής Εξομάλυνσης και τα πολλά προβλήματα διαφθοράς και βίας στον χώρο παραμένουν.

Τη δεδομένη στιγμή, η βασική ανησυχία των ποδοσφαιρικών Ενώσεων και Σωματείων και αυτό που τα «κρατάει» μέχρι στιγμής από το να καταθέσουν επισήμως την προσφυγή είναι το ενδεχόμενο κυρώσεων από το καταστατικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και συνεπακόλουθα της FIFA σε περίπτωση που εμπλέξουν στην υπόθεση τα πολιτικά δικαστήρια, παραβιάζοντας έτσι το διαβόητο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου, το οποίο βεβαίως επικαλούνται άπαντες μόνο όταν τους συμφέρει…

 

 

Πηγή: sdna.gr