Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:59
Τοπικά

Προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άρπαξαν 1.600 ευρώ από 76χρονη






Νέο κρούσμα εξαπάτησης ηλικιωμένων σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι, αυτή την φορά στην περιοχή του Στεφανοβικείου.

Ειδικότερα θύματα απατεώνων έπεσε ένα ζευγάρι από το Στεφανοβίκειο, όταν δύο άνδρες εμφανίστηκαν στο σπίτι τους και συστήθηκαν στην 76χρονη γυναίκα ως υπάλληλοι της ΔΕΗ. Ο ένας εκ των δύο ανδρών μπήκε στο σπίτι και ισχυρίστηκε πως ο ηλεκτρικός πίνακας του σπιτιού είχε σοβαρή βλάβη και επρόκειτο να εκραγεί και για το λόγο αυτό την προέτρεψε να συγκεντρώσει σε ένα σημείο του σπιτιού όλα τα χρήματα που διέθετε για να τα προφυλάξει.

Η ηλικιωμένη γυναίκα πείστηκε και έκανε ότι της είπε ο άγνωστος άνδρα, αλλά κάποια στιγμή που εκείνη απομακρύνθηκε από το σημείο όπου είχε το τοποθετήσει τα χρήματα, τα άρπαξε και έσπευσε να εξαφανιστεί. Την ίδια ώρα ο δεύτερος άνδρας βρίσκονταν έξω από το σπίτι και όταν είδε τον 82χρονο σύζυγο της 76χρονης να έρχεται με προσχήματα επιχείρησε να τον απασχολήσει και να τον παραπλανήσει ώστε να μην φτάσει και να μην μπει στο σπίτι.

Οι δύο άνδρες έφυγαν τελικά από το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού με λεία 1.600 ευρώ και αναζητούνται από την Αστυνομία.