Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 08:33
Τοπικά

Προσπάθεια εξαπάτησης Βολιώτισσας με πρόσχημα οφειλές στην Εφορία






Απόπειρα εξαπάτησης συγγενούς της από αγνώστους κατήγγειλε εξηνταοχτάχρονη Βολιώτισσα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα άγνωστη γυναίκα χτύπησε το κουδούνι σε 77χρονη συγγενή της και ζήτησε μέσω του θυροτηλεφώνου να της ανοίξει την πόρτα, με τη δικαιολογία ότι η κόρη της ηλικιωμένης χρειαζόταν χρήματα για την Εφορία και ότι έστειλε την ίδια να πάρει τα λεφτά, γιατί εκείνη είχε δουλειά και ήταν απασχολημένη.

Ευτυχώς, η ηλικιωμένη γυναίκα αμέσως υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την απρόσκλητη επισκέπτρια. Η κόρη της διαμένει στις Βρυξέλλες. Με έκπληξη διερωτήθηκε: «Μα πως είναι δυνατόν; Η κόρη μου λείπει στο εξωτερικό… Ο γιος μου είναι εδώ!» είπε φωναχτά.

Ωστόσο, η θρασύτατη απατεώνισσα αντί να υποχωρήσει και να απομακρυνθεί από την πολυκατοικία συνέχισε να επιμένει. Προσποιούμενη τη φίλη της κόρης της αντέτεινε ότι τότε η κόρη της θα της μιλούσε για τα χρήματα του γιου της και συνέχισε να ζητάει να δει την γυναίκα.

Τελικά, η επικοινωνία διακόπηκε, με την ηλικιωμένη να κλείνει το θυροτηλέφωνο και να διακόπτει έτσι κάθε συνομιλία. Μετά το περιστατικό αυτό ήταν τρομοκρατημένη λέγοντας ότι πλέον στις μέρες δεν είναι δυνατόν να εμπιστεύεσαι κανένα.

Αυτό συμβουλεύει εξάλλου και η Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά τα εξής:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας. Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του. Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

ΠΗΓΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ