Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 04:53
Τοπικά

Προσαγωγές και αυτόφωρο για μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της ΑΓΕΤ






Στο αυτόφωρο οδηγούνται σήμερα το πρωί τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ γιατί εμπόδισαν φορτηγό να μεταφέρει σκουπίδια από την Ιταλία στο εργοστάσιο.

Οι κατηγορίες αφορούν παρακώλυση συγκοινωνιών και άσκηση βίας. Κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση οι κ.κ. Λημνιός , Βολιώτης και Κολώνιας, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Βολιώτης το πρωϊ της Δευτέρας θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο. Επίσης από τον ίδιο έγινε γνωστό ότι αναζητούνται οι κ.κ. Βαξεβανόπουλος και Γαργάλας για τον ίδιο λόγο.

Ο οδηγός της νταλίκας που παρεμποδίστηκε να μεταφέρει τα σκουπίδια έδωσε κατάθεση και σύμφωνα με τον κ. Βολιώτη ζήτησε την ποινική τους δίωξη.

Θυμίζουμε ότι παράσταση διαμαρτυρίας με συμβολική κατάληψη του λιμανιού της ΑΓΕΤ πραγματοποίησαν χθες το πρωί συλλογικότητες, πολίτες και μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης RDF, την ώρα που πλοία ξεφόρτωναν καύσιμη ύλη τύπου RDF,

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μάρκος Βαξεβανόπουλος μάλιστα κάλεσε την Αστυνομία και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διερευνήσει πιθανές παρανομίες από την διοίκηση της ΑΓΕΤ στο θέμα της εκφόρτωσης του καύσιμου υλικού και στην προσωρινή αποθήκευσή του στις εγκαταστάσεις της.

Ανακοίνωση

«Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών κατάφεραν να αποκαλύψουν το μέλλον που μας προδιαγράφεται.
Πλοίο από την Πεσκάρα της Ιταλίας μετέφερε και ξεφορτώνει μέχρι και τώρα στο λιμάνι της ΑΓΕΤ περίπου 2000 τόνους σκουπιδιών. Μετά από διαμαρτυρία στην πύλη του λιμανιού της τσιμεντοβιομηχανίας το πρωί της Κυριακής 1 Απριλίου 2018, πολίτες σε ακινητοποιημένο φορτηγό της εταιρείας είδαν το φορτίο το οποίο αποτελούνταν κατά κόρον από δεκάδες τόνους πλαστικών υλικών. Η δυσοσμία τους επίσης αφόρητη. Πρόκειται για σκουπίδια αποτελούμενα κυρίως από πλαστικές συσκευασίες, τα οποία θα καούν στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ διαγράφοντας το μέλλον των παιδιών μας ζοφερό και δυσοίωνο.
Μετά την αποκάλυψη, απαίτησαν να διερευνηθεί η νομιμότητα του φορτίου. Κλιμάκιο της Περιφέρειας μετέβει στο σημείο και έλαβε δείγμα από τα σκουπίδια, ενώ ανάλογο δείγμα πήραν και τα μέλη της Επιτροπής. Τρία μέλη της Επιτροπής προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση μετά το πέρας της διαμαρτυρίας και κρατούνται. Αν οι πολίτες του Βόλου δεν δείξουν την αλληλεγγύη τους και δεν ξεσηκωθούν στην καύση των σκουπιδιών, τότε θα πρέπει να ετοιμαστούν για τις συνέπειες. Καρκίνος, αυτοάνοσα νοσήματα και παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος θα γίνουν συχνότεροι επισκέπτες στην καθημερινότητά μας. Λες και δεν μας έλειπαν», αναφέρει ανακοίνωση.