Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:24
ΜαγνησίαΤοπικά

Προσάραξε φορτηγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Αλμυρού






Ένα φορτηγό πλοίο με σιδηρόβεργες, που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της ΣΙΔΕΝΟΡ στον Αλμυρό, προσάραξε προχθές το βράδυ στη Λευκάδα. Οι οκτώ αλλοδαποί πλήρωμα του σκάφους είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκαν τις βραδινές ώρες προχθές, οι λιμενικές αρχές Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς, Πάτρας και Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την προσάραξη του φορτηγού πλοίου «KORAVI», σημαίας Αλβανίας, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια της Λευκάδας, με οκτώ αλλοδαπούς μέλη πληρώματος. Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα του Αλμυρού για Αλβανία, με 1.949 μετρικούς τόνους σιδήρου σε βέργες.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος απέπλευσαν για το σημείο δέκα περιπολικά σκάφη, ενώ ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Τα οκτώ μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν προληπτικά, με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής Λευκάδας, απ’ όπου οι επτά έχουν ήδη εξέλθει.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του φορτηγού πλοίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.