Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:37
Αθλητικά

Προς υλοποίηση η αναδιάρθρωση των κατηγοριών – Η ΕΠΟ δημιουργεί ειδική ομάδα εργασίας για να… τρέξει το πλάνο






Tο πρωτάθλημα έχει φτάσει στα μισά της διαδρομής και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων για τη νέα περίοδο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της Τρίτης (15/1), εκτός από το ψήφισμα για την επίθεση στον Θανάση Τζήλο,αποφάσισε τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα προετοιμάσει το πλάνο της αναδιάρθρωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Δημιουργείται, με συμμετοχή της Ε.Π.Ο., της Super League και της Football League, ειδική ολιγομελής ομάδα εργασίας, η οποία θα προετοιμάσει το πλαίσιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, ενόψει της νέας περιόδου και στη συνέχεια θα το προωθήσει στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού προς νομοθέτηση.

Ενεκρίθησαν ομόφωνα τα νέα πλάνα δράσης για την καταπολέμηση της βίας και την επικοινωνία της Ε.Π.Ο. Με την απόφαση αυτή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπληρώνει δύο ακόμα προαπαιτούμενα της επιστολής της Γ.Γ. της FIFA κ. Φάτμα Σαμούρα της 18 Μαΐου 2018 και σε εκκρεμότητα βρίσκονται πλέον μόνον η υλοποίηση και εφαρμογή του VAR και η νέα δομή και οι διαρθρωτικές αλλαγές στη διοικητική λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης κ. Χέρμπερτ Χούμπελ ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. ότι η επιτροπή του θα υποβάλει έκθεση προόδου στην Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών-Μελών της FIFA ενόψει της επικείμενης συνεδρίασής της τον Απρίλιο.

Ο κ. Χούμπελ επεσήμανε τη σημασία του πλάνου δράσης για την αντιμετώπιση της βίας, και προέτρεψε σε μεγαλύτερη υποστήριξη στους Έλληνες διαιτητές και το συνολικό έργο ανάπτυξης της διαιτησίας στην χώρα μας.

 

Πηγή: sdna.gr