Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 22:10
Τοπικά

Προκαταρτική, μηνύσεις και συλλήψεις για την Καραμπατζάκη






Στα Δικαστήρια του Βόλου συνεχίστηκε η ένταση που προκλήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και στην ακολούθως στην οδό Καραμπατζάκη, όπου πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου των μειοψηφιών σταμάτησαν συνεργεία του Δήμου που εργάζονταν για την απομάκρυνση δέντρων σε σημεία όπου προβλέπεται να γίνει το έργο διαμόρφωσης της οδού.

Κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να καταθέσουν μήνυση ισχυριζόμενοι ότι οι εργασίες γίνονται παράνομα.

Επιπλέον, από μέρους του αντιδημάρχου Πρασίνου, Απόστολου Μαλαματίνη κατατέθηκε μήνυση για εξύβριση εναντίον των δημοτικών συμβούλων Κώστα Γαργάλα, Ελένης Μεϊκοπούλου και Θ. Κλημόπουλου και του μέλους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Στ. Λημνιού, οι οποίοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενέργεια που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών.

Ο κ. Γαργάλας αντιμήνυσε τον αντιδήμαρχο Βόλου με συνέπεια να γίνει η προσαγωγή και του κ. Μαλαματίνη.

Και οι πέντε συνελήφθησαν και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Παρέμβαση του Εισαγγελέα για την Καραμπατζάκη

Στο μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε σήμερα ο Εισαγγελέας Βόλου για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην οδό Καραμπατζάκη.

Η προκαταρκτική διατάχθηκε σε συνέχεια της μήνυσης που κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι. Αποστολάκης και Φωτεινή Κοκκινάκη εναντίον του αντιδημάρχου Βόλου Απ. Μαλαματίνη για κοπή δέντρων χωρίς άδεια της Πολεοδομίας.

Ο Εισαγγελέας διέταξε επίσης, μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, στην περίπτωση που διαπιστωθούν για το θέμα αυτό αξιόποινες πράξεις είτε παράνομης κοπής δέντρων είτε βίας, να γίνονται άμεσα συλλήψεις.

Αναφορά από τον Αντιδήμαρχο Βόλου

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πρασίνου, Απόστολος Μαλαματίονης, κατέθεσε αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου κατά των Ι. Αποστολάκη και Φωτεινής Κοκκινάκη για παρεμπόδιση της εκτέλεσης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην μεταφύτευση δέντρων για να εκτελεστεί το έργο διαμόρφωσης της οδού καραμπατζάκη.