Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:17
Κόσμος

Προειδοποιεί για Γ’ παγκόσμιο πόλεμο ο Ερντογάν: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι»






Την εκτίμηση ότι οι αμερικανικές βάσεις που χτίζονται στη Συρία μπορεί να αποτελέσουν το «φιτίλι» που θα ξεκινήσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο διατύπωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την Υγεία.

Μιλώντας στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί στην Άγκυρα για να τον ακούσει, ο Τούρκος πρόεδρος διερωτήθηκε ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ χτίζουν βάσεις στη Συρία και κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για όλα. Όπως επισήμανε μάλιστα, απηύθυνε αυτό το ερώτημα και στον Ρεξ Τίλερσον, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία» γεγονός που μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Το ερώτημα που προκύπτει, συνέχισε ο Ερντογάν, είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου εκτός από τουρκικές δυνάμεις υπάρχουν δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν.

«Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, παγώνοντας το κοινό.