Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:11
Κόσμος

Προβάδισμα 6 μονάδων δίνει στη Χίλαρι δημοσκόπηση του Politico/Morning Consult






Mε το μέρος της έχει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Χίλαρι.

Ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς για το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ της 9ης Οκτωβρίου, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ προηγείται με έξι μονάδες έναντι του πολιτικού της αντιπάλου, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Politico-Morning Consult  (η Χίλαρι αποσπά 42% ενώ ο Τραμπ 36% ).

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα δέχτηκε κι άλλο ένα πλήγμα.

Εισαγγελία της Νέας Υόρκης εξέδωσε χτες εντολή με την οποία απαιτεί από το Ίδρυμα Tραμπ να σταματήσει να συλλέγει δωρεές στην Πολιτεία, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι έγκυρα καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στην επιστολή του γενικού εισαγγελέα, που χρονολογείται από τις 30 Σεπτεμβρίου και αναρτήθηκε χτες  στο διαδίκτυο, τονίζεται ότι εάν το Ίδρυμα δεν σταματήσει άμεσα να ζητά δωρεές και δεν υποβάλλει μέσα σε 15 ημέρες τις πληροφορίες και αναφορές που απαιτούνται στην υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη δράση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, αυτό θα θεωρηθεί ως συνεχιζόμενη απάτη σε βάρος του λαού της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την επίμαχη επιστολή, το Ίδρυμα Τραμπ δεν είχε ενημερώσει ποτέ τις αρχές, ως όφειλε, για τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με τη δράση του.

Το Ίδρυμα σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Νέας Υόρκης, όπως  μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο ανακοίνωση του επιτελείου του Αμερικανού Μίδα.

Κι ενώ η προεκλογική μάχη στις ΗΠΑ κορυφώνεται, για ορισμένους Αμερικανούς είναι η πιο ανιαρή περίοδος, όπως αναφέρει το Reuters.

Για τους Αμερικανούς αυτούς, Χίλαρι και Τραμπ είναι ανίκανοι για να αναλάβουν την αμερικανική προεδρία κι ότι η προεκλογική εκστρατεία βλάπτει την υγεία τους αφού δυσκολεύονται να κοιμηθούν και πολλοί από αυτούς εμφανίζουν καρδιακή αρρυθμία.

Οι ειδικοί τους συνιστούν να μην βλέπουν ειδήσεις και να κάνουν γιόγκα.

 

 

Πηγή: protothema.gr