Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:36
Τοπικά

Πράσινο φως για 27 έργα και δράσεις σε Βόλο και Ν. Ιωνία






Το τελικό σχέδιο των 27 έργων και δράσεων που πρόκειται να γίνουν σε Βόλο και Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος αστικών αναπλάσεων του ΕΣΠΑ, καλείται να εγκρίνει στην αυριανή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Πρόκειται για σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 15.130.000 ευρώ, το οποίο έχει εγκρίνει η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Απαιτείται η έγκριση και του Δημοτικού Συμβουλίου, και στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ανοίξουν από την Περιφέρεια οι προσκλήσεις για τη σταδιακή δημοπράτηση των έργων.

Στο σχέδιο προβλέπεται επισκευή και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου με 5 εκατ. ευρώ. Επίσης προβλέπεται δίκτυο ποδηλατοδρόμων στις οδούς Ρήγα Φεραίου (από Φ. Ιωάννου έως Ιωλκού), Κασσαβέτη (από Ρ. Φεραίου έως Δημητριάδος), Αντωνοπούλου (από Γαζή έως Ρ. Φεραίου), Μεταμορφώσεως (από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου), 54ου Συντ. ΕΛΑΣ (από Ρ. Φεραίου έως Δημητριάδος), Πανθεσσαλικό Στάδιο, οδός Δοξοπούλου, Πάρκο Ν. Ιωνίας, οδός Εθν. Αγώνων, οδός Ειρήνης. Τέλος η σύνδεση του δικτύου με τον ποδηλατόδρομο της Νέας Ιωνίας θα γίνει μέσω των οδών 2ας Νοεμβρίου (από Ζάχου έως Ξενοφώντος) και Δημητριάδος (από Ξενοφώντος έως Μεταμορφώσεως).

Στο συγκεκριμένο έργο θα «κουμπώσουν» και οι σταθμοί ενοικίασης ποδηλάτων.

Ακόμη θα δημιουργηθούν νέοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, στις οδούς Ογλ (από Ιάσονος έως Γαλλίας), Τοπάλη (από Αργοναυτών έως Δημητριάδος) και Μαυροκορδάτου (από Ιάσονος έως 28ης Οκτωβρίου).

Θα γίνει διαμόρφωση της πλατείας Πανεπιστημίου και ανάπλαση της συνοικίας του Παλιού Λιμεναρχείου, ενώ θα δημιουργηθούν δύο πάρκινγκ στη Ν. Ιωνία, στη θέση του πρώην κινηματογράφου Νίκη και του πρώην καφενείου του Πέτρου. Στη Ν. Ιωνία θα γίνουν ακόμη παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια της οδού Μαιάνδρου.

Στα υπόλοιπα έργα περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στο κτίριο του Υγειονομικού, δημιουργία job center και σειρά δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, και την αντιμετώπιση της φτώχειας.