Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 14:00
Τοπικά

«Πράσινο φως» για μαγνητικό τομογράφο στο Νοσοκομείο






Το «πράσινο φως» δόθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου για το Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς υπογράφηκε από τον Υπουργό κ. Πολάκη η απόφαση για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό περίπου 980 εκατ. ευρώ.

Ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Βόλου με μαγνητικό τομογράφο αποτελούσε πάγιο αίτημα των Διοικήσεων του Ιδρύματος και του ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού και η λειτουργία του θα καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπήρχε.

Οπως είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός, μετά την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου. Οι σχετικές διαδικασίες προβλέπεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2018 με αρχές του 2019.

Επιπλέον, ο κ. Δραμητινός επεσήμανε πως με την απόκτηση του μαγνητικού, παράλληλα με τα έργα που έγιναν και άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, η υγειονομική κάλυψη που θα μπορεί πλέον να παρέχει το Νοσοκομείο του Βόλου θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη.

Νέες δωρεές από τον “ανώνυμο δωρητή”

Ο Διοικητής του “Αχιλλοπούλειου” ανακοίνωσε ακόμη σήμερα πως ο ανώνυμος δωρητής που κατά καιρούς έχει κάνει σημαντικές δωρεές στο Νοσοκομείο, προχώρησε και σε άλλες δύο, ύψους 18.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο ανώνυμος δωρητής, ένας από τους μεγάλους ευεργέτες του Νοσοκομείου, δώρισε εξοπλισμό και υλικά για τα οποία υπήρχε ανάγκη, στην Οφθαλμολογική Κλινική και στο Τμήμα Βηματοδότη.