Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:54
Θεσσαλία

Πούλησε τις βέρες του γάμου για να αγοράσει γάλα για το παιδί του!..






Είναι κάποιες από τις ιστορίες που ακούμε σε τακτική βάση και δεν παύουν στιγμή να προκαλούν συγκίνηση και προβληματισμό για το που φτάσαμε, για το που βαδίζουμε. Είναι κάποιες ιστορίες που κρατούνται καλά φυλαγμένες, ως μυστικά της διπλανής πόρτας. Είναι οι ιστορίες της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας της κρίσης, της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης πολλών οικογενειών. Είναι ιστορίες δικές μας, του γείτονα, του φίλου μας, του συγγενή μας, όλων αυτών των ανθρώπων που υποφέρουν σήμερα από την οικονομική ανέχεια.

Τα τελευταία χρόνια και στο νομό Τρικάλων, όπως επίσης σε όλο το φάσμα της Ελληνικής επικράτειας υπάρχει έντονη ανάπτυξη των ενεχυροδανειστηρίων. Των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά προσωπικών ειδών, αντικειμένων αξίας κ.α., τα οποία πουλούν οι πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση. Σε οικονομική ασφυξία και οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής και της καθημερινότητας. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια ανθούν και πως άλλωστε όταν η φτώχεια έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού. Στις εν λόγω επιχειρήσεις συναντά κανείς ανθρώπους κάθε ηλικίας, οικογενειάρχες, κι όχι μόνο που τα προηγούμενα χρόνια τα κατάφερναν οικονομικά, δυστυχώς όμως οι καταστάσεις της ζωής, η ανεργία, οι περικοπές σε μισθολογικές και συνταξιουχικές αποδοχές τους οδήγησαν άμεσα στην φτώχεια και την ανέχεια.

Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις περιγράφεται έντονα το δράμα αυτών των ανθρώπων. Ανθρώπων που δεν διστάζουν ή δεν σκέφτονται να πουλήσουν ακόμη και αντικείμενα έντονης συναισθηματικής αξίας για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα. Με πόνο καρδίας ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι μπροστά στην ανάγκη και στην επιβίωση προχωρούν χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά με δάκρυα στα μάτια και πόνο καρδιάς.

Η ιστορία που μετέφερε στο KriniTrikalon.gr ένας συντοπίτης, από δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων είναι χαρακτηριστική. Ο ίδιος αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα και μπροστά στην ανάγκη να παρέχει τροφή στο παιδί του, πούλησε τις βέρες του γάμου για να εξοικονομήσει λίγα χρήματα για την αγορά γάλακτος για το παιδί. Όπως μας αποκάλυψε δεν είχε άλλες επιλογές, καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του παιδιού του και η φτώχεια που αντιμετωπίζουν (ο ίδιος και η γυναίκα του είναι εδώ και καιρό άνεργοι) τον οδήγησε σ’ αυτή την ενέργεια. Η ανάγκη για λίγα χρήματα έδωσε τις βέρες, έσβησε ένα ενθύμιο ζωής, έσβησε κάθε ίχνος τύψεων μπροστά στο πόθο της επιβίωσης.

Φυσικά η ιστορία δεν είναι η μοναδική. Χιλιάδες τέτοιες ιστορίες καταγράφονται καθημερινά στο νομό μας, την Θεσσαλία, τη χώρα ολάκαιρη. Ιστορίες πόνου και δακρύων στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας.

Πηγή krinitrikalon.gr