Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 10:40
Τοπικά

Πολύμηνη φυλάκιση για το ζευγάρι “ποντικών” στην Σκόπελο!






Ποινές πολύμηνης φυλάκισης 42 και 38 μηνών επιβλήθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ένα ζευγάρι με «πλούσιο παρελθόν», που συνελήφθη στην Σκόπελο για κλοπές και συναυτουργία.

Οπως αποδείχθηκε επρόκειτο για έναν 48χρονο από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, που εργαζόταν στο νησί σε δημόσιο φορέα με σύμβαση ορισμένου χρόνου και μια 53χρονη Βουλγάρα, που «ξάφριζαν» σπίτια και ξενοδοχεία στη Σκόπελο με συνολική λεία 20.000 ευρώ. Οι δύο ομολόγησαν τις πράξεις τους και προσπάθησαν να τις δικαιολογήσουν αποδίδοντας τες στη φτώχεια και την ανέχεια.

Σύμφωνα με τα σε βάρος τους στοιχεία το απόγευμα της Δευτέρας 6 Αυγούστου, η αλλοδαπή μπήκε στο σπίτι 82χρονου στη Σκόπελο και έκλεψε χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας, και χρηματικό ποσό 2.000 €. Όπως διαπιστώθηκε, η 53χρονη, ήταν εγγεγραμμένη στον κατάλογο ανεπιθύμητων στη χώρα μας και της είχε απαγορευθεί η είσοδος. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε συνεργό τον 48χρονο ο οποίος και συνελήφθη. Μάλιστα ο ίδιος παρέδωσε στην Αστυνομία ένα τσαντάκι με κλοπιμαία, που είχαν αφαιρέσει με την αλλοδαπή, από σπίτι 66χρονου στη Σκόπελο. Το τσαντάκι περιείχε ακόμη ένα χρυσό δαχτυλίδι, που είχε κλαπεί από ξενοδοχείο του νησιού, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, την προέλευση του οποίου οι δράστες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Το ζευγάρι κατηγορήθηκε για κλοπή αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και σε βάρος της γυναίκας επιπλέον δίωξη για παράβαση δικαστικής απόφασης καθώς εις βάρος της είχε επιβληθεί απέλαση.