Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:47
Τοπικά

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αγχιάλου: Διχάζουν ακόμα την κοινωνία ο Πελεκάνος και η δημαρχία Σκοτινιώτη






Θύματα του μένους συγκεκριμένου Μέσου Ενημέρωσης, με στενότατες σχέσεις με τα στελέχη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη, βρίσκονται και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, που κατηγορούνται για δήθεν υπεξαίρεση παραδοσιακών στολών, τη στιγμή που τον δανεισμό των στολών έκανε, χωρίς να παίρνει αποδεικτικά στοιχεία, ειδική συνργάτις του τότε αντιδημάρχου και μετέπειτα μηνυτή, και όταν ο ίδιος ο Δήμος από τα μητρώα του αδυνατεί να διαβεβαιώσει πόσες ήταν οι στολές και πόσες υπεξαιρέθηκαν, αν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο!

Ένας εκ των κατηγορουμένων είναι αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, που έχει την «ατυχία» να είναι στέλεχος μιας Δημοτικής Αρχής που δεν είναι του γούστου του συγκεκριμένου Μέσου, για λόγους που είναι εύκολο να εικάσουμε, και είναι και σύζυγος της οικονομικής διευθύντριας του Δήμου Βόλου, «η οποία αποτελεί προσωπική επιλογή Μπέου» κατά το «κατηγορητήριο» της εφημερίδας!.

Σε όλες αυτές τις προδήλως αναπόδεικτες και υβριστικές αναφορές ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αγχιάλου, απάντησε με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τα κατευθυνόμενα και προδήλως υποκινούμενα από μικροπολιτική σκοπιμότητα , αλλά και προσωπική εμπάθεια, δημοσιεύματα, με τα οποία επιχειρείται για πολλοστή φορά να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα, σημειώνουμε τα εξής:

Η μήνυση που υπεβλήθη εναντίον δυο πρώην μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αγχιάλου για τη δήθεν υπεξαίρεση παραδοσιακών στολών, ιδιοκτησίας του Δήμου, αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου, Παντελή Πελεκάνου, που ασφαλώς δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις στην τοπική μας κοινωνία. Το γεγονός και μόνο ότι την άθλια σε βάρος μας προπαγάνδα ανέλαβε η προσωπική του φίλη, Τασσοπούλου, λέει τα πάντα από μόνο του και για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των όσων γράφονται.

Σε κάθε περίπτωση για την υποβολή της μήνυσης αυτής δεν υπήρξε προηγούμενη απόφαση ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε της Οικονομικής Επιτροπής, ούτε κάποιου άλλου συλλογικού οργάνου, γεγονός που αποδεικνύει και την ύπαρξη εμπάθειας από τον μηνυτή.

Η ανυπαρξία συλλογικής απόφασης για δικαστική προσφυγή αιτιολογείται απόλυτα από την ανυπαρξία στοιχείων, που να τεκμηριώνουν την όποια, έστω, υπόνοια για τη διάπραξη αδικήματος. Ουδέποτε η τότε Δημοτική Αρχή (Σκοτινιώτη) προσκόμισε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Δήμος Βόλου ή κάποιο Νομικό του πρόσωπο ήταν κάτοχος ενός συγκεκριμένου αριθμού στολών. Αν υπάρχει κάποιο αδίκημα αυτό βαρύνει την υπεύθυνη διαχείρισης του βεστιαρίου, που ήταν ειδική συνεργάτις των κ. Σκοτινιώτη και Πελεκάνου, και η οποία παρείχε στους ενδιαφερόμενους τις στολές, χωρίς κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Οι στολές αυτές, στο σύνολό τους ή στο μεγαλύτερο μέρος τους, πιθανότατα θα βρίσκονται στα σπίτια των χορευτών/τριών

Κατηγορείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος ότι υπεξαίρεσε τις στολές στο διάστημα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2012, όταν δόθηκαν για τις ανάγκες της παρέλασης, αλλά δυστυχώς για τους συκοφάντες ο Πολιτιστικός Σύλλογος τότε ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ! Ιδρύθηκε, όπως άνετα ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει από τα επίσημα μητρώα, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δηλαδή δύο, περίπου, μήνες μετά.

Τέλος από το γεγονός ότι στο βρόμικο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην πολιτική ιδιότητα του χοροδιδασκάλου και την επαγγελματική ιδιότητα της συζύγου του, προκύπτει αβίαστα ότι τα κίνητρα που τους ώθησαν στην συκοφαντική επίθεση εναντίον μας, είναι ευτελή και ταπεινά. Άλλωστε όλοι θα θυμούνται το μείζον… επίτευγμα του Πελεκάνου, που με τη συμπεριφορά του είχε διχάσει την τοπική κοινωνία της Νέας Αγχιάλου, και είχε οδηγήσει στο να καλούνται παραμονές Πάσχα στο Αστυνομικό Τμήμα, μικρά παιδιά για να καταθέσουν! Κάθε άλλος σχολιασμός για την ιδιαίτερη αυτή φιγούρα περιττεύει…

Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, που είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Το «Μονομελές», με πρόεδρο τον Πελεκάνο, και Εισαγγελέα την Τασσοπούλου, μόνο να μας ψυχαγωγεί μπορεί…»