Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:56
ΒόλοςΤοπικά

Πολιτικό μνημόσυνο για την υποψηφιότητα Καπούλα – Σκληρή κριτική και πικρές αλήθειες από στελέχη της ΝΔ






Η εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης που επικρατεί στην τοπική Νέα Δημοκρατία σχετικά με την ατυχή, από κάθε άποψη, επιλογή της κόρης του Βαγγέλη Καπούλα, Νάνσης, ως υποψήφιας για το Δήμο Βόλου, αποτυπώθηκε για μια ακόμη φορά στην «διευρυμένη» Νομαρχιακή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εσπευσμένα χθες, Σάββατο, μετά από εντολή του… Αυγενάκη, για να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν να διασωθεί!

Η ανεπάρκεια και οι χτυπητές ελλείψεις της ίδιας της υποψήφιας, το ιερατείο, με αρχιερέα τον πατέρα της και μέλη ξεπερασμένα από την ίδια τη ζωή και την πραγματικότητα κομματικά στελέχη, που συγκροτήθηκε για να την στηρίξει, έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που «βλέπουν» ως πιθανή ακόμα και μια απόσυρση της υποψηφιότητας της.

Αν, όπως λένε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, οι περιπέτειες για την αποκαλούμενη και «κορτσούλα» ξεκίνησαν πριν καν ξημερώσει, με την πραξικοπηματικού τύπου επιβολή της υποψηφιότητας της από μερίδα της ΝΟΔΕ, που τελικά το μόνο που πέτυχε είναι να ξυπνήσει μνήμες από βυζαντινισμούς, μηχανορραφίες, ίντριγκες και θλιβερές συμπεριφορές άλλων εποχών, από τους ίδιους που χρόνια τώρα κρατούν κλειστές τις πόρτες της παράταξης στην κοινωνία.

Ετσι λοιπόν η κοινωνία και η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών και των φίλων της ΝΔ γύρισαν την πλάτη και στρέφονται σε άλλες επιλογές, την ώρα που η «κορτσούλα» επιχειρεί τεράστια… πολιτικά ανοίγματα αναζητώντας συνεργασία με μεγέθη όπως ο Μπάμπης Τσαμπάζης, ο Γκουντέλιας και η Σούλα…Μπαρτζώκα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο κλονισμό σε όσους σοβαρούς παγιδεύτηκαν και την στήριξαν.

Η ίδια, μαζί με τον πατέρα της, βλέποντας το αδιέξοδο «κατέφυγαν» στην προστασία του γραμματέα, Αυγενάκη, όπου με την γνωστή τακτική του πατρός έδειξαν ως υπεύθυνα για το χάλι που υπάρχει τα μέλη εκείνα που συνήργησαν στο παρασκηνιακό παιχνίδι της υποψηφιότητάς της, δηλαδή τους Νταόπουλο, πρόεδρο και Μπατζιάκα (άτυπο πρόεδρο). Δεν έλαβαν βέβαια υπόψη τους ότι σε ένα κόμμα με ελάχιστα, πια, ενεργά μέλη (όχι φίλους) και όπου ακόμα και κάποιος Βαϊτσης μπορεί να είναι πρόεδρος (!), είναι εύκολο να εκλεγείς ή να διοριστείς. Τα δύσκολα έρχονται όταν πρέπει να συνομιλήσεις με την κοινωνία και τους πολίτες.

Στην Αθήνα, μετά την επίσκεψη της «οικογένειας» δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα, αφού την κρυάδα, ότι δηλαδή τον Δήμο Βόλου τον έχουν χαμένο, την έχουν πάρει από καιρό, αλλά για την τιμή των όπλων παρήγγειλαν τη χθεσινή συνεδρίαση – φιάσκο, που τελικά εξελίχθηκε σε ένα πολιτικό μνημόσυνο της υποψηφιότητας της Νάνσης.

«Θα ζηλεύεις το ποσοστό του Μιτζικού…»

Μια συνεδρίαση όπου ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνοντας τις εκφράσεις όσων συμμετείχαν είναι εξόχως αποκαλυπτικούς για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διάλογοι και οι τοποθετήσεις, μερικούς εκ των οποίων παραθέτουμε εδώ.

Το κορυφαίο σχόλιο – τοποθέτηση ήρθε από τον γνωστό δικηγόρο και πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ και πολιτευτή, κ. Κώστα Παπαδόπουλο, που αφού έθεσε θέμα διαδικασίας επιλογής της Νάνσης Καπούλα, συμπλήρωσε: «Πριν, κοντά 5 χρόνια, κοροϊδεύατε τον Μιτζικό αλλά αμφιβάλω αν στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές θα πάρετε 10%»!

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Κίτσιος, περιφερειακός σύμβουλος και επί σειρα ετών πρόεδρος της ΝΟΔΕ, σημείωσε ότι η διαδικασία επιλογής της υποψήφιας Δήμαρχου ήταν απαράδεκτη, ενώ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος βουλευτής, κ. Γιώργος Καλτσογιάννης και ο δικηγόρος και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ, κ. Νικος Αθανασάκης, έθεσαν καίρια ερωτήματα προς το προεδρείο της ΝΟΔΕ και ειδικά τον πρόεδρο της, Δήμο Νταόπουλο, σχετικά με το ποια διαδικασία ακολουθήθηκε  και πως ενημερώθηκε η Πειραιώς ότι δήθεν μόνο η Νάνση Καπούλα ενδιαφέρεται για τον Δήμο Βόλου

Που είναι; Ψάξε δεν θα τους βρεις…

Αν η ατμόσφαιρα δεν ήταν τόσο βαριά, θα μπορούσε κανείς να διασκεδάσει και με τη στιχομυθία του «υπερπροέδρου» κ. Πέτρου Μπατζιάκα με στελέχη, όπως η γνωστή δημοσιογράφος, κ. Τούλα Κεκάτου. Αφού λοιπόν ο κ. Μπατζιάκας, εν τη ρύμη του λόγου του, ομολόγησε ότι προετοίμαζαν την υποψηφιότητα της Νάνσης εδώ και δύο χρόνια (!!!) δέχθηκε τις εύλογες ερωτήσεις απορίες, όπως:

Αφού δυο χρόνια ετοιμάζεστε γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ούτε ένας υποψήφιος;

Πως θα λέγεται ο συνδυασμός και , η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, που μπορεί κανείς να συναντήσει την υποψήφια.

Εκεί παρενέβη η ίδια η υποψηφία και  φυσικά τα έκανε χειρότερα. Αφού «αποκάλυψε» ότι έχει καμια 200αριά αιτήσεις υποψηφιότητας στο συρτάρι της, σαν τη χούφτα του Λογοθετίδη στην ταινία ένα πράγμα, υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι στις 6 Φεβρουαρίου θα δώσει ένα μικρό μέρος αυτών στη δημοσιότητα.

Εκλογικό γραφείο το…ΤΕΕ!

Αλλά η κορυφαία «πατάτα» σερβιρίστηκε όταν, φανερά ενοχλημένη, απαντώντας στην ερώτηση «που μπορούμε να σε βρούμε» απάντησε: «Φυσικά στο γραφείο μου στο ΤΕΕ» διαλύοντας κάθε αμφιβολία για το πώς χρησιμοποιεί την ιδιότητά της ως προέδρου του πάλαι ποτέ έγκυρου και σοβαρού φορέα, που τόσοι μηχανικοί της πόλης τίμησαν.

Θέλουμε να ξεχάσουμε, αλλά…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί και η κριτική από την στενή της συνεργάτιδα στο ΤΕΕ, Βίκη Μήτρου, κόρης του πρώην Δημάρχου, Κυριάκου Μήτρου, που εν πολλοίς έχασε την εκλογή του 2006 από τον πόλεμο του πατρός Καπούλα, που της είπε χαρακτηριστικά: Είσαι φίλη μου αλλά πρέπει να μάθεις να ακούς. Εμείς έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ για να ξεχάσουμε το τι έχετε κάνει στο παρελθόν και σε στηρίζουμε.
Εσύ όμως δεν μας δίνεις σημασία και κάνεις σαν να μην υπάρχουμε.

Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι χτυπητές απουσίες στελεχών και πολιτευτών και η εμφανής απροθυμία, σχεδόν του συνόλου των παρισταμένων, να χρεωθούν μια καταστροφική για την τοπική ΝΔ ήττα, ίσως να βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις, που δεν θα είναι έκπληξη αν οδηγήσουν ακόμη σε απόσυρση της υποψηφιότητάς της.

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ

Για την ιστορία μετά την σύσκεψη εκδόθηκε και αυτή τη ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας για το 2019, στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE . Παρουσία του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, την επικεφαλής του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Βόλου Νάνσυ Καπούλα, των πολιτευτών του Ν.Μαγνησίας, στελεχών της Αυτοδιοίκησης, μελών της ΝΟΔΕ, των ΔΗΜΤΟ, της ΟΝΝΕΔ, του Μητρώου Στελεχών και πλήθος μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας.
Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η σημερινή συνεδρίαση «υποσκιάζεται από την μεγαλύτερη προδοσία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όπου με μία ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Επικράτησαν τα κομματικά παζάρια του εθνικού συμφέροντος. Η Πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα μια νέα Εθνική ηγεσία, που θα ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα που πλέον δημιουργεί, η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Όλοι οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν και συναίνεσαν στη εισήγηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Δημοσθένη Νταόπουλο :

Η…εισήγηση

‘’Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε επίσημα το ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του Δήμου Βόλου από την Νάνσυ Καπούλα. Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε στρατηγικούς σχεδιασμούς και σε εσωκομματικές διαδικασίες ώσπου τον Δεκέμβριο μέσω του Γραμματέα μας Λευτέρη Αυγενάκη επισημοποιήθηκε η Νάνσυ Καπούλα ως πρόταση της ΝΔ για τον Δήμο Βόλου. Δώσαμε πολιτική στήριξη σε έναν νέο άνθρωπο, και παίρνουμε και εμείς το ρίσκο της ανανέωσης.
Σας καλώ λοιπόν σήμερα όλοι μαζί να συμβάλλουμε και να ενδυναμώσουμε αυτή τη προσπάθεια που είναι της Νέας Δημοκρατίας για την τελική νίκη στις εκλογές του Μαΐου. Με τη αποδοχή και υποστήριξη όλων των συμπολιτών μας και ιδίως των νέων μας, να πετύχουμε την απόλυτη διεύρυνση και να αγωνισθούμε για τη μεγάλη νίκη στον Δήμο μας προχωρώντας δυναμικά μπροστά, σ’ ένα μέλλον προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας.

Θέλω να είμαι, για άλλη μια φορά, πολύ σαφής μαζί σας. Δεν συμβιβάζομαι και σας ζητώ και εσείς να μην συμβιβαστείτε με το μέτριο. Σας ζητώ να βάλουμε τους στόχους μας ψηλά. Στόχος μας είναι μόνο το αύριο. Και σε αυτήν την προσπάθεια, χρειάζονται πολλοί.
Είμαστε και έμπειροι (και χαίρομαι που έχουμε μαζί μας όλα τα παλιά έμπειρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σήμερα) αλλά είμαστε και ανανεωμένοι.
Έχουμε χάσει πολύ χρόνο για να αργήσουμε κι άλλο. Και απευθυνόμαστε, σήμερα, σε όλους. Και θέλω και εσείς όταν φύγετε από εδώ να απευθυνθείτε σ’ όλους και όλες.
Γιατί μόνο ένα ισχυρό και νέο ρεύμα θα παρασύρει οριστικά τον λαϊκισμό. Και ακριβώς αυτό το ρεύμα φιλοδοξεί να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία. Ένα ρεύμα λογικής, σταθερότητας, Δημοκρατίας και ανάπτυξης.
Γι’ αυτό, αγαπητή Νάνσυ, καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Έχεις την εμπιστοσύνη και την στήριξή μας! Βάλε τα δυνατά σου και όλα θα πάνε καλά.’’

Στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Μαγνησίας σημειώνει ότι στον δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης, ο Κώστας Αγοραστός είναι η μόνη επιλογή της παράταξης.
«Με κύριο γνώμονα τα έργα του, δίδουν μαθήματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει αποδείξει με πράξεις ότι σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, αντιμετωπίσουν όλες τις νέες προκλήσεις με προγραμματισμό και ευελιξία με έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για όλους τους πολίτες των νομών της Θεσσαλίας, στέλνοντας το μήνυμα του συγχρονισμού με την εποχή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.